Favorieten etappe 1 Tirreno-Adriatico 2024 | Uitkijken naar Ganna, Vingegaard en Arensman! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 1 Tirreno-Adriatico 2024 | Uitkijken naar Ganna, Vingegaard en Arensman!

Favorieten etappe 1 Tirreno-Adriatico 2024 | Uitkijken naar Ganna, Vingegaard en Arensman!

De koersen volgen elkaar nu in rap tempo op. Na Strade Bianche en Parijs-Nice begint men maandag in Lido di Camaiore aan Tirreno-Adriatico. In de Leiderstrui gidst je door de openingstijdrit heen!

Parcours etappe 1 Tirreno-Adriatico  2024

tirreno 1

Tirreno-Adriatico gaat dit jaar van start met een tien kilometer lange, panvlakke tijdrit in en rondom Lido di Camaiore. De hardrijders zullen hier direct los willen gaan, terwijl het voor een deel van het peloton ook gewoon een extra rustdag zal zijn.

Qua techniek hoef je ook niet veel in huis te hebben voor deze beproeving, daar het - net zoals vorig jaar - gewoon een kwestie is van twee keer hard beuken met een grote bocht daartussen aan de Tyrreense Zee. Stoempen!

Tijden
Start: 12.35 uur
Finish: 16.44 uur

Weer etappe 1 Tirreno-Adriatico  2024

Het is maandag droger dan vorig jaar, maar er kan nog steeds wel de nodige regen vallen in Lido di Camaiore. Ook waait het niet al te hard, al kan dit richting 17.00 uur wel iets meer worden. De thermometer stokt op 12 graden Celsius.

Favorieten etappe 1 Tirreno-Adriatico  2024

De laatste twee jaar werd deze tijdrit in Lido di Camaiore ook al verreden en tweemaal luisterde de winnaar toen naar de naam Filippo Ganna. De man uit Verbania zal ook dit jaar weer zijn zinnen hebben gezet op een knalprestatie in eigen land, al is er ook wel wat volk aanwezig op aan de stoelpoten van de brede hardrijder te zagen.

Zo zijn de nummers twee en drie van vorig jaar, de Duitser Lennard Kämna (BORA-hansgrohe) en Ganna's ploeggenoot Magnus Sheffield, opnieuw van de partij. De Britse ploeg brengt ook Thymen Arensman aan de start, dus PK's komen ze absoluut niet tekort.

Favorieten etappe 1 Tirreno-Adriatico 2024 | Uitkijken naar Ganna, Vingegaard en Arensman!

Datzelfde is het geval bij de heren van UAE-Team Emirates, dat met Juan Ayuso, Isaac del Toro en Mikkel Bjerg drie potentiële kanshebbers aan het vertrek brengt. Bjerg is op dit parcours wellicht de grootste kanshebber, al verraste Del Toro in de Algarve al vriend en vijand met een geweldige rit tegen de klok.

En wat kan Jonas Vingegaard op dit parcours? Dat hij kan tijdrijden bewees hij al vaak zat, maar op zo'n korte, vlakke omloop? Ook zijn we benieuwd naar de prestaties van zijn ploeggenoten Cian Uijtdebroeks, Dylan vam Baarle en Ben Tulett, ter vormindicatie.

Qua outsiders kijken we verder nog naar Antonio Tiberi (Bahrain Victorious), Kasper Asgreen, Josef Cerny (Soudal Quick-Step), Alberto Bettiol, Ben Healy (EF Education-EasyPost), Rune Herregodts (Intermarché-Wanty), Soren Waerenskjold (Uno-X) en Tao Geoghegan Hart (Lidl-Trek). Top vijf zou voor hen een prestatie van formaat zijn.

Favorieten etappe 1 Tirreno-Adriatico 2024, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Filippo Ganna (INEOS Grenadiers) en Mikkel Bjerg (UAE-Team Emirates)
Outsiders: Magnus Sheffield, Thymen Arensman (INEOS Grenadiers), Juan Ayuso (UAE-Team Emirates) en Jonas Vingegaard (Visma | Lease a Bike)
Long shots: Kasper Asgreen, Josef Cerny (Soudal Quick-Step), Antonio Tiberi (Bahrain Victorious), Ben Healy (EF Education-EasyPost), Rune Herregodts (Intermarché-Wanty), Soren Waerenskjold (Uno-X), Isaac del Toro (UAE-Team Emirates) en Lennard Kämna (BORA-hansgrohe)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws