Favorieten etappe 11 Giro d'Italia 2022 | Speelt de wind een rol in biljartvlakke sprintetappe? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 11 Giro d'Italia 2022 | Speelt de wind een rol in biljartvlakke sprintetappe?

Favorieten etappe 11 Giro d'Italia 2022 | Speelt de wind een rol in biljartvlakke sprintetappe?

Na een punchy rit op dinsdag is het woensdag tijd voor de échte spurters. De 203 kilometer lange etappe kent vrijwel geen hoogtemeters, waardoor we bij In de Leiderstrui een strijd verwachten tussen de rapste mannen op twee wielen.

Parcours etappe 11 Giro d'Italia 2022

Favorieten etappe 11 Giro d'Italia 2022 | Speelt de wind een rol in biljartvlakke sprintetappe?

Heel veel vlakker dan de elfde etappe in de Giro d'Italia zul je ze niet snel krijgen. De renners komen ruim 203 kilometer lang geen heuveltjes tegen, wat het parcours uiterst geschikt maakt voor de sprinters. Onderweg vinden we nog wel twee tussensprintjes, de eerste na 76 kilometer en de tweede na 126 kilometer. Mogelijk dat dit de enige momenten van opwinding zijn in aanloop naar de finale.

De etappe start in Santarcangelo di Romagnia en trekt naar Reggio Emilia. Dat doet het peloton door in een vrijwel rechte lijn in de richting van Bologna te rijden, waarbij alleen wat rotondes als voornaamste obstakels op het programma staan. Daarna gaat het peloton met een boog om Modena heen om richting de finishplaats te gaan.

Op vijf kilometer van de finish maakt het peloton een paar haakse bochten, waarna het in een rechte lijn over een brede weg naar het tweekilometerpunt gaat. Daarna buigt de weg nog twee keer wat af, maar dit zal waarschijnlijk voor niet al te veel problemen zorgen. Wel is het zaak om aan de linkerkant van de weg te zitten, zodat je kunt profiteren van de binnenbocht.

Tijden
Start: 12.30 uur
Finish: rond 17.14 uur

Weer etappe 11 Giro d'Italia 2022

Het wordt weer warm in de Giro d'Italia. Ook woensdag bereiken we temperaturen van 28 graden Celsius in Italië. Neerslag wordt er vooralsnog niet verwacht, terwijl er een redelijke zuidoostenwind staat. Die komt de hele dag uit het oosten en in de finale uit het zuidoosten, aan windkracht 2 á 3. Dit betekent dat deze voor het gros van de rit schuin in de rug gaat staan, wat een snelle rit kan opleveren. Of staat de wind op sommige open plekken goed genoeg voor een waaiertje?

Favorieten etappe 11 Giro d'Italia 2022

Als één etappe voor de sprinters geschikt is, dan is het deze wel. Logischerwijs komen we daarom uit bij Mark Cavendish, die eerder in deze Giro al raak schoot in een vergelijkbare rit. De Brit heeft het tot nu toe in de bergen niet makkelijk, maar lijkt naast zijn snelle benen ook over de beste lead-out te beschikken. Als hij de dagen een beetje goed verteerd heeft, zou hij hier zomaar zijn tweede ritzege kunnen binnen hengelen.

De concurrentie lijkt te komen vanuit het kamp van Lotto Soudal, waar Caleb Ewan nog altijd hoopt zijn ritje mee te pakken. Het is een van de laatste kansen voor de Australiër, die binnenkort zal afstappen in de ronde. Reken er dus maar op dat hij zijn best zal doen om de andere sprinters van de zege te houden. Samen met Cavendish is hij op papier de snelste.

Favorieten etappe 11 Giro d'Italia 2022 | Speelt de wind een rol in biljartvlakke sprintetappe?
Caleb Ewan wordt geklopt door Arnaud Démare

Op basis van de vorige sprintetappes kunnen we er vrijwel zeker van zijn dat ook Arnaud Démare, Giacomo Nizzolo en Fernando Gaviria zich zullen mengen in de strijd om de zege. Van hen geven we Démare nog de beste papieren, gezien zijn ritzege eerder deze Giro. Hij heeft daarnaast alle belangen erbij om hoog te finishen, daar hij hoopt de puntentrui mee naar huis te kunnen nemen.

Biniam Girmay toont zich deze Giro als één van de snelste mannen op twee wielen. De Afrikaan kreeg het na zijn ritzege op dinsdag echter voor elkaar om de kurk van de champagnefles in zijn oog te laten knallen, waardoor het op het moment van schrijven onduidelijk is wat daar de eventuele gevolgen van gaan zijn op de fiets.

Mathieu van der Poel heeft aangegeven dat de massasprints niet voor hem zullen zijn deze Giro, dus hoeven we niet op hem te rekenen in Reggio Emilia. Wie wel zouden kunnen verrassen, zijn Phil Bauhaus en Simone Consonni. Ook bij Team DSM hebben ze met Alberto Dainese en Cees Bol twee interessante kanshebbers in huis.

Odds etappe 11 Giro d'Italia 2022

Arnaud Démare - Bet365: 3,00 / Jacks: 3,25
Mark Cavendish - Bet365: 4,25 / Jacks: 4,00
Caleb Ewan - Bet365: 4,50 / Jacks: 4,25
Fernando Gaviria - Bet265: 6,50 / Jacks: 7,00
Mathieu van der Poel - Bet365: 11,00 / Jacks: 13,00

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Favorieten lezers etappe 11 Giro d'Italia 2022

Poll

Wie wint de elfde etappe van de Giro d'Italia?


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws