Favorieten etappe 2 Ronde van Duitsland 2022 | Ardennenachtige rit voor Mollema en co! Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 2 Ronde van Duitsland 2022 | Ardennenachtige rit voor Mollema en co!

Favorieten etappe 2 Ronde van Duitsland 2022 | Ardennenachtige rit voor Mollema en co!

Na een proloog en een sprintersrit is het vrijdag aan de heuvelmannen in de Ronde van Duitsland. De organisatie heeft een rit van tweehonderd uitgetekend die in de finale wel wat weg heeft van een Ardennenparcours. In de Leiderstrui blikt vooruit.

Parcours etappe 2 Ronde van Duitsland 2022

Favorieten etappe 2 Ronde van Duitsland 2022 | Ardennenachtige rit voor Mollema en co!

Starten doen we vrijdag in Meiningen, waar de rit van donderdag aankwam. De eerste tientallen kilometers zijn licht glooiend en geven enkele vluchters op die manier een goede kans om weg te komen. Richting het middenrif van de rit vlakt het weer wat af, wat in het voordeel is van ploegen die de controle op zich willen nemen.

Op zo'n vijftig kilometer van de meet zal de nervositeit toch wat toenemen, daar Amöneburg-klim (1,4 kilometer aan 10 procent) dan al op de loer ligt. Hier kan de eerste schifting van de dag doorgevoerd worden, om daarna wat aan te stampen op de vier heuvels die nog volgen.

Met nog zo'n 25 kilometer voor de boeg is de Hasenkopf (2 kilometer aan 7 procent) de volgende hindernis, rap opgevolgd door de Marbach-klim van 2,8 kilometer aan 4,8 procent. Het laatste obstakel, niet gecategoriseerd, is een heuvel in Neuhöfe, van waaruit we via een razend snelle afdaling koers zetten richting finishplaats Marburg.

Favorieten etappe 2 Ronde van Duitsland 2022 | Ardennenachtige rit voor Mollema en co!
Het profiel van de slotkilometers. 

Tijden
Start: 12.10 uur
Finish: 16.50 uur

Weer etappe 2 Ronde van Duitsland 2022

De kans bestaat dat de renners vrijdag te maken krijgen met plensbuien, daar er een reële mogelijkheid is dat het gaat regenen. Met temperaturen van 27 graden is dat echter niet zo'n ramp.

Favorieten etappe 2 Ronde van Duitsland 2022

De verwachting is dat we vrijdag een strijd gaan krijgen tussen de mannen die een heuveltje op kunnen. Denk aan Mattias Skjelmose en Bauke Mollema, het powerduo van Trek-Segafredo. Zowel de Deen als Nederlander gaat uitstekend omhoog en daarbij beschikken beide heren over een uitstekend sprintje in een kleinere groep.

Nog een ploeg die in de breedte een mooie wedstrijd kan afwerken is EF Education-EasyPost. De formatie van Jonathan Vaughters heeft met Ruben Guerreiro, Alberto Bettiol, Ben Healy, Odd Christian Eiking en Sean Quinn meerdere heren met de benen voor dit werk.

Favorieten etappe 2 Ronde van Duitsland 2022 | Ardennenachtige rit voor Mollema en co!
Ruben Guerreiro

Dit zijn tot dusver allemaal klimmende types, maar ook jongens van het Vlaamse werk zouden dit op papier goed moeten kunnen. Denk aan Florian Sénéchal (Quick Step-Alpha Vinyl), Tosh Van Der Sande (Jumbo-Visma) of misschien zelfs Alexander Kristoff van Intermarché-Wanty-Gobert.

We vervolgen met het rijtje klimmers: Ben Tulett (INEOS Grenadiers), Patrick Konrad (BORA-hansgrohe), Romain Bardet (Team DSM), Davide Formolo, Alessandro Covi (UAE-Team Emirates), Simon Geschke (Duitse selectie) en natuurlijk Pello Bilbao van Bahrain Victorious; allemaal maken ze kans op dit parcours.

Favorieten lezers etappe 2 Ronde van Duitsland 2022

Poll

Wie wint rit 2 in de Ronde van Duitsland?

Tom van der Salm (Twitter: @TomvanderSalm) | e-mail: t.vandersalm@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws