Favorieten etappe 21 Vuelta a España 2022 | Geen tijdrit, maar cava en een sprint in Madrid Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 21 Vuelta a España 2022 | Geen tijdrit, maar cava en een sprint in Madrid

Favorieten etappe 21 Vuelta a España 2022 | Geen tijdrit, maar cava en een sprint in Madrid

De Vuelta a España zit erop, terwijl hij er eigenlijk nog niet opzit. Het is het bijzonder fenomeen van het wielrennen, waarin een wielerwedstrijd op dag 20 beslist wordt en de slotdag louter is bedoeld voor een glaasje cava en een sprint in een grote stad. In de Leiderstrui bespreekt het parcours rond en in Madrid, het weerbericht voor in de avond en de favorieten voor de dagzege.

Parcours etappe 21 Vuelta a España 2022

Favorieten etappe 21 Vuelta a España 2022 | Geen tijdrit, maar cava en een sprint in Madrid

Wat hadden we graag een tijdrit gezien, of misschien zelf een normale rit in lijn... De ASO is echter fan van een nietszeggende laatste etappe en dus moet ook de Vuelta er dit jaar aan geloven. Vanuit Las Rozas koersen we naar Madrid, waar een lokale ronde negen keer zal worden afgelegd. Voor het idee is er nog een tussensprint neergelegd na vijftig kilometer, maar het zal daarna wachten zijn tot de massasprint.

Die sprint zal plaatsvinden voor het Paisaje de la Luz, een prachtig paleis aan het water. Het is het eindstation van een rondje van een kleine zes kilometer, waarin flink gestuurd zal moeten worden. De laatste rechte lijn is een heel brede weg, waardoor de diverse treintjes rustig hun gang kunnen gaan.

Hier gaan we finishen.

Tijden
Start: 17.26 uur
Finish: Rond 20.00 uur

Weer etappe 21 Vuelta a España 2022

Net als in de Tour de France sluiten we in de Vuelta af met een avondetappe. We vertrekken vanuit Las Rozas, waar het bij de start zo'n 28 á 30 graden zal zijn. De temperatuur stijgt gedurende de etappe. Op de lokale ronde in Madrid zal het benauwd zijn, aan zo'n 33 á 34 graden. Van wind is andermaal bijna geen sprake, dus nog één keer puffen voor de renners.

Favorieten etappe 21 Vuelta a España 2022

Niet te veel alcohol voor de sprinters, want zij moeten in de straten van Madrid nog aan de bak! Er zijn al enkele rappe mannen die deze Vuelta van de nul af zijn, met groene truidrager Mads Pedersen als veelvraat met drie ritzeges. De Deen is in bloedvorm en kan dus ook in een klassieke massasprint prima wedijveren met de besten. Maakt hij het kwartet compleet?

De concurrentie komt uit de hoek van de echte sprinters, de mannen met de pure power. Twee van hen staan nog droog en zullen dus getergd zijn om deze Vuelta goed af te sluiten. Tim Merlier droomde voor deze Vuelta van groen en ritsucces, maar het is vooralsnog een frustrerende ronde voor de Belg van Alpecin-Deceuninck. Dat geldt ook voor Pascal Ackermann, die namens UAE Team Emirates ook nog amper in de buurt kwam van een zege.

Favorieten etappe 21 Vuelta a España 2022 | Geen tijdrit, maar cava en een sprint in Madrid
Kan Tim Merlier nog van de hatelijke nul af?

Bij Team BikeExchange-Jayco hebben ze al een sprintzege binnen, maar de Australische ploeg zal ongetwijfeld nog eens willen uitpakken met Kaden Groves. Naast Pedersen is Fred Wright deze Vuelta de meest constante man, of het nu om sprints of op heuveletappes aankomt. Wright reed al zes keer top tien, waarvan twee keer derde en een keer tweede. Komt die eerste profzege van de Brit op de slotdag?

Vanuit Nederlandse hoek lijkt de kans op succes niet heel groot, al zijn er wel twee outsiders. Bij Jumbo-Visma heeft Mike Teunissen het onheil achter zich gelaten. Kan hij mee sprinten? Bij BORA-hansgrohe is Danny van Poppel in principe de rapste, maar de Nederlander is vermoeid en dus is even de vraag hoe vol de tank in Madrid nog is.

Odds etappe 21 Vuelta a España 2022

Mads Pedersen - Bet365: 2.20 / Jack's: 2.25

Tim Merlier - Bet365: 3.50 / Jack's: 3.25
Pascal Ackermann - Bet365: 6.50 / Jack's: 6.50
Danny van Poppel - Bet365: 7.00 / Jack's: 7.50
Kaden Groves - Bet365: 9.00 / Jack's: 10.00

Bij Bet365 ontvang je een welkomstbonus van 100 euro, bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Favorieten lezers etappe 21 Vuelta a España  2022

Poll

Wie wint de laatste etappe in de Vuelta a España?

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@indeleiderstrui.nl)


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws