Favorieten etappe 4 CRO Race 2022 | Spek naar de bek voor Mohoric in explosieve finale? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 4 CRO Race 2022 | Spek naar de bek voor Mohoric in explosieve finale?

Favorieten etappe 4 CRO Race 2022 | Spek naar de bek voor Mohoric in explosieve finale?

De vierde etappe in de CRO Race is net als op dag drie een interessante. We finishen niet na een lange klim, maar wel na een opeenvolging van heuveltjes en een steile muur. Wie steekt z'n armen in de lucht na een snelle afzink? In de Leiderstrui beschouwt voor op het parcours, het weer en de favorieten voor de dagzege.

Parcours etappe 4 CRO Race 2022

Favorieten etappe 4 CRO Race 2022 | Spek naar de bek voor Mohoric in explosieve finale?

Op papier liggen er maar twee gecategoriseerde beklimmingen klaar in de vierde etappe, maar in de praktijk gaat het de hele dag op en af. Niet al te lastig, maar vooral richting de finale kan het weleens een chaotische bedoeling worden, met de top van een steil rotding op zes kilometer van de finish.

Voordat we daar zijn, moeten de renners eerst 219 kilometer afleggen, een lange zit dus. Na dik 120 kilometer koers doemt de eerste gecategoriseerde hindernis op, met de beklimming naar Caci. Geen al te lastige klim, van 3,4 kilometer aan 5,1 procent. Normaliter verandert er hier niet veel in de verhouding kopgroep-peloton.

Na de top van de eerste klim is het ook nog 95 kilometer naar de finish, aanvallen is dus zinloos. Pas richting de finale zal het peloton in gang schieten, met het klimmetje naar Dramalj als het hoogtepunt. Een kilometer lang stijgt de weg daar aan 8,0 procent gemiddeld, vlak nadat we de finish voor een eerste keer hebben gepasseerd.

Het klimmetje in Dramalj is een zigzaggertje, onderdeel van een laatste lusje in de finale. Na de top dalen we in een rechte lijn, maar wordt het in de laatste drie kilometer nog heel technisch. We tellen één 180 graden-bocht, zes haakse bochten in de laatste twee kilometer en vervolgens nog 250 meter rechtuit naar de streep langs de kust. Laten we hopen dat een massasprint uitblijft...

Favorieten etappe 4 CRO Race 2022 | Spek naar de bek voor Mohoric in explosieve finale?

Tijden
Start: 11.30 uur
Finish: 16.55 uur

Weer etappe 4 CRO Race 2022

Regen bij de start in Biograd na Moru, dat lijkt een zekerheid. De temperatuur zal met zo'n 22 graden niet verkeerd zijn, maar daar kopen de renners waarschijnlijk weinig voor. Ook tijdens de etappe blijft het druilerig, met af en toe een flinke plensbui. Na wat opklaringen richting de namiddag speelt de wind mogelijk ook nog een rol, al gaat die wind in de finale weer liggen en maakt 'ie plaats voor nieuwe regenbuien. De technische finale in Crikvenica ligt vermoedelijk nat, dus oppassen heren!

Favorieten etappe 4 CRO Race 2022

Deze etappe schreeuwt MATEJ MOHORIC, maar hoe goed is de Sloveen van Bahrain Victorious? In de eerste etappe was hij in de finale wel vooruit, maar werd hij nog weer ingelopen. Het korte klimmetje, de snelle afzink en de technische finale maken het voor hem ideaal om het nog eens te proberen. Mohoric is in ieder geval wel iemand die durft aan te gaan, ook in zware omstandigheden.

Bij Bahrain staat met Jonathan Milan natuurlijk ook nog een grote kanshebber op de lijst. De jonge Italiaan won al de eerste en tweede etappe en vooral de eerste rit was qua finale vergelijkbaar met die van vrijdag. Milan is explosief, sterk bergaf en in de sprint waren er tot dusverre geen renners sneller.

Favorieten etappe 4 CRO Race 2022 | Spek naar de bek voor Mohoric in explosieve finale?
Jonathan Milan won al twee etappes deze week.

Bij Israel-Premier Tech schuiven we Patrick Bevin naar voren voor deze aankomst. De Australiër zat in de eerste twee dagen in de voorste groep, maar zou het in een uitgedund groepje moeten kunnen afmaken. Dat geldt ook zeker voor Jon Aberasturi, die namens Trek-Segafredo een gevaarlijke man is voor dergelijke aankomsten. INEOS Grenadiers heeft met Kim Heiduk een specialist voor dit werk.

Wordt het klimmetje vlak voor de finish aangegrepen door de klimmers, dan kan het ook zomaar dat zij gaan strijden om de dagzege. Jumbo-Visma heeft op dat front met Jonas Vingegaard en Koen Bouwman twee kanshebbers en INEOS zou kunnen gokken op iemand als Michal Kwiatkowski, niet voor niks winnaar van de Amstel Gold Race dit jaar. EOLO-Kometa zet ongetwijfeld vol in op Vincenzo Albanese, die dit ook geweldig moet kunnen.

Favorieten lezers etappe 4 CRO Race 2022

Poll

Wie wint de vierde etappe in de CRO Race?


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws