Favorieten etappe 7 Ronde van Zwitserland | Durft ogenschijnlijk sterkere Almeida olie op 't vuur te gooien? Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 7 Ronde van Zwitserland | Durft ogenschijnlijk sterkere Almeida olie op 't vuur te gooien?

Favorieten etappe 7 Ronde van Zwitserland | Durft ogenschijnlijk sterkere Almeida olie op 't vuur te gooien?

De Ronde van Zwitserland is niet heel veelzijdig gebleken, want UAE-Team Emirates stijgt er met kop en schouders bovenuit. Adam Yates leek daarin lang de sterkste, maar de Brit werd vrijdag plots uit het wiel gereden door ploegmaat João Almeida. Maken de twee er zaterdag een onderling gevecht van? Of durven ze dat richting de Tour de France van Tadej Pogacar niet aan? In de Leiderstrui beschouwt voor.

Parcours etappe 7 Ronde van Zwitserland 2024

Favorieten etappe 7 Ronde van Zwitserland | Durft ogenschijnlijk sterkere Almeida olie op 't vuur te gooien?

Er was veel te doen over de ultrakorte bergrit van vrijdag, die door weersomstandigheden uiteindelijk maar 42,5 kilometer lang was. Op zaterdag zitten de renners echter niet heel veel langer op de fiets. Met 118,1 kilometer heeft de organisatie andermaal niet voor lengte gekozen, maar wel voor brute kracht. Vier gecategoriseerde beklimmingen gaan uitmaken met welke verschillen we naar de klimtijdrit van zondag gaan.

We rijden een plaatselijke ronde twee keer en doen daardoor twee keer de Col de la Croix en klim naar Villars-sur-Ollon aan. Twee stevige cols. De eerste is met 3,8 kilometer wat korter, maar aan 8,8 procent gemiddeld wel steiler. De slotklim is 7,9 kilometer lang en stijgt aan 7,7 procent gemiddeld ook flink. Man-tegen-man dus, hier gaat het louter om de benen.

Beklimmingen
7,7 km: Col de la Croix (3,8 km a 8,8%)
57,3 km: Villars-sur-Ollon (7,9 km a 7,7%)
67,1 km: Col de la Croix (3,8 km a 8,8%)
118,2 km: Villars-sur-Ollon (7,9 km a 7,7%)

Tijden
Start: 14.20 uur
Finish: 17.30 uur

Weer etappe 7 Ronde van Zwitserland 2024

Zoals gezegd rijden we een plaatselijke ronde, met start en finish in Villars-sur-Ollon. De weersvoorspelling daar is niet al te best voor de zaterdag. Met 13 graden wordt het niet heel warm en er is een flinke kans op regen onderweg. In het dal in Aigle - waar het UCI-kantoor is gevestigd - zal het met 18 graden warmer zijn en krijgt de regen normaliter ook iets minder kans.

Favorieten etappe 7 Ronde van Zwitserland 2024

We kunnen hier een heel betoog houden over welke klassementsrenners uit de top vijf hier kunnen winnen, maar als het aan de kopmannen gaat zijn, zal UAE-Team Emirates victorie kraaien. Adam Yates en João Almeida zullen het daarbij moeten uitmaken, dus ergens hopen we dat het zover komt. Toont de Portugees zich net als op vrijdag de sterkere van de Brit? Of fietsen ze dit keer gezamenlijk naar de streep?

Met Egan Bernal op 1.28, Mattias Skjelmose op 2.24, Enric Mas op 2.34 en Matthew Riccitello op 2.42 zal UAE normaliter geen risico nemen, als het om de vlucht van de dag gaat. Op de slotklim heeft het UAE-duo er verder totaal geen baat bij om ze te laten rijden. Vanaf positie zeven wordt het interessanter, en alles wat daar achter komt en goed klimt.

Favorieten etappe 7 Ronde van Zwitserland | Durft ogenschijnlijk sterkere Almeida olie op 't vuur te gooien?
Lenny Martinez

Tom Pidcock is wel een type die in zo'n korte rit mee zal willen springen. Dat zal ook gelden voor Oscar Onley (Team dsm-firmenich PostNL), Felix Gall (Decathlon AG2R La Mondiale) en Pelayo Sanchez (Movistar) uit de top tien. Stuk voor stuk types die niet anoniem naar de finish willen rijden, maar ook weten dat ze dan moeten aanvallen, willen ze niet weer door UAE-Team Emirates geklopt worden.

Buiten de top tien zijn er logischerwijs heel veel mannen die nog zullen hopen op een gave vlucht. Wilco Kelderman, Cian Uijtdebroeks (Visma | Lease a Bike), Lenny Martinez (Groupama-FDJ), Sergio Higuita (BORA-hansgrohe), George Bennett (Israel-Premier Tech) en Wout Poels (Bahrain Victorious) zijn allemaal namen die sterk genoeg zijn om uit een kopgroep te kunnen winnen, maar niet sterk genoeg bleken bij de beste klassementsmannen.

Wie zijn volgens In de Leiderstrui de favorieten voor etappe 7 in de Ronde van Zwitserland?

Poll

Wie wint de zevende etappe in de Ronde van Zwitserland?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws