Skjelmose: 'Ben echt trots dat ik zo dichtbij een Adam Yates in Tourvorm kon blijven' Wielrennen
Wielrennen

Skjelmose: 'Ben echt trots dat ik zo dichtbij een Adam Yates in Tourvorm kon blijven'

Skjelmose: 'Ben echt trots dat ik zo dichtbij een Adam Yates in Tourvorm kon blijven'

Achter het ongenaakbare duo van UAE Team Emirates João Almeida en Adam Yates reden ook Mattias Skjelmose en Egan Bernal een sterke etappe. Skjelmose kende een veel betere dag dan donderdag en finishte als derde, wat hem twee plekken winst in het klassement opleverde. Bernal volgde kort daarachter als vierde en verdedigde zodoende zijn derde positie in het klassement met verve.

Skjelmose kende in de bergrit van donderdag nog een kleine inzinking, waardoor hij van een podiumplek zakte naar plaats zes. Vrijdag ging het dus een stuk beter. 'Ik haal veel vertrouwen uit deze etappe', zegt een enigszins opgeluchte Skjelmose in gesprek met Cycling Pro Net. 'Deze prestatie is heel belangrijk voor mij, voor het moraal en voor de ploeg. Om het wit weer te dragen en vlak bij het podium te staan is heel waardevol.'

'De ploeg zette mij perfect af aan de voet van de slotklim', vervolgt de Deen. 'Ik kon niet om meer vragen. Het tempo van UAE kon ik daarna goed volgen. Ik ben echt trots dat ik zo dichtbij een Adam Yates in Tourvorm kon blijven', besluit Skjelmose voldaan. Met nog twee zware etappes te gaan maakt de kopman van Lidl-Trek nog volop kans om een podiumplek in het klassement. Het verschil met de huidige nummer drie Bernal is wel bijna een minuut. De achterstand op leider Yates bedraagt 2.24 minuten.

Bernal: 'Als ik de benen heb, ga ik nog iets proberen'

Bernal, die als vierde finishte, sprak na afloop ook met Cycling Pro Net. 'Het was een bijzondere etappe, erg snel en veel nervositeit in de finale. Het ging uiteindelijk wel goed', klinkt Bernal tevreden. De Colombiaanse klimgeit van INEOS Grenadiers is bezig aan een zeer constante Ronde van Zwitserland, wat een goed signaal is richting een mogelijke deelname aan de Tour de France. Zelf vindt de renner echter dat zijn prestaties nog weinig zeggen over wat hij mogelijk kan in de Tour. 'De Ronde van Frankrijk is nog wel iets anders. Het is een speciale wedstrijd. Ik voel mij echter goed en herstel ook goed van alle inspanningen. Het is ook belangrijk dat ik goed herstel van deze wedstrijd en dan volgt daarna hopelijk de Tour.'

Eerst moet echter de Ronde van Zwitserland nog worden afgerond. De koninginnenrit van zaterdag en de klimtijdrit van zondag maken er alvast een loodwaar sluitstuk van. Hoewel Bernal al op 1.28 minuut van klassementsleider Adam Yates staat en op een minuut van João Almeida, kan er bij een mindere dag van de twee nog veel veranderen. 'Als ik de benen heb ga ik nog iets proberen. Daarbij moeten we ook de kracht van het team benutten. De koers is pas over als je gefinisht bent', besluit Bernal.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws