Visma | Lease a Bike krijgt nieuwe tik in Zwitserland, Kooij moet Philipsen in België ruim voor laten Wielrennen
Wielrennen

Visma | Lease a Bike krijgt nieuwe tik in Zwitserland, Kooij moet Philipsen in België ruim voor laten

Visma | Lease a Bike krijgt nieuwe tik in Zwitserland, Kooij moet Philipsen in België ruim voor laten

Visma | Lease a Bike kende wederom een teleurstellende etappe in de Ronde van Zwitserland. Waar het donderdag Wilco Kelderman uit de top tien zag wegvallen, overkwam Cian Uijtdebroeks hetzelfde in de zesde etappe. De talentvolle ronderenner verloor 3.29 minuten en zakte naar de vijftiende positie in de algemene rangschikking.

'Met maar 42 kilometer, waarvan de eerste 35 kilometer in dalende lijn en de laatste 7 kilometer steil bergop, was het een bijzondere rit', vertelt ploegleider Marc Reef op de ploegsite. 'Het peloton kende een vliegende start, want binnen een minuut of veertig waren ze aan de voet van de klim. Vanaf daar lag het tempo direct hoog', vervolgt hij.

Op de steile slotklim moesten de troeven van Visma | Lease a Bike snel passen. 'Er was geen moment om rustig op adem te komen', aldus Reef. 'Helaas hadden Cian, Wilco en Ben (Tulett, red.) het vandaag lastig. Ze konden uiteindelijk niet met de besten mee. We gaan zien wat we nog kunnen uitrichten in het slotstuk van deze Ronde van Zwitserland.' Kelderman hield nog het langste aansluiting en kwam als veertiende op bijna anderhalve minuut binnen. Hij steeg wel naar de elfde plek in het klassement en houdt daarmee zicht op een toptienklassering.

Voor Uijtdebroeks is de mindere uitslag een zoveelste tegenvaller in een stroeve paar maanden. De Belg, die overkwam van BORA-hansgrohe, had dit seizoen zijn zinnen gezet op de Giro d'Italia. Daar wilden hij zich met het oog op de toekomst testen in het klassement. Halverwege kwam aan die ambitie echter al een einde. Wegens ziekte moest hij opgeven. Nadien kon Uijtdebroeks de training snel weer oppakken en zodoende ook met ambitie de Ronde van Zwitserland rijden. Na een goed begin zakte hij er vrijdag echter doorheen, waardoor een toptienplek met nog twee zware dagen in het verschiet onwaarschijnlijk lijkt.

Kooij: 'Kwamen in de spreekwoordelijke wasmachine terecht'

In de Baloise Belgum Tour vergaat het Visma | Lease a Bike momenteel een stuk beter, maar van winnen is ook daar nog geen sprake. Nadat Olav Kooij donderdag naar een derde plek spurtte, kwam hij vrijdag tot een tweede plek. Wel was het verschil met winnaar Jasper Philipsen aanzienlijk. 'Het was een nerveuze finale waarin flink gekoerst werd. Op zich zaten we goed, maar omdat de laatste meters naar beneden gingen, kwamen we in de spreekwoordelijke wasmachine terecht', aldus Kooij op de ploegsite.

'In de sprint moest ik een paar posities goedmaken en uiteindelijk kwam ik niet verder dan de tweede plek. Dat is zeker niet slecht, maar laten we hopen dat we de lijn dit weekend kunnen doorzetten en een overwinning kunnen behalen in de laatste etappe', kijkt Kooij strijdbaar vooruit. Voordat de Nederlander zondag weer kan sprinten, zal hij zaterdag eerst de heuvelrit van en naar Durbuy moeten doorstaan. De finish ligt op de steile Muur van Durbuy, die onderweg ook meerdere keren wordt aangedaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws