Favorieten etappe 7 San Juan 2023 | Nieuwe kans voor Jakobsen in afsluitend sprintritje Wielrennen
Wielrennen

Favorieten etappe 7 San Juan 2023 | Nieuwe kans voor Jakobsen in afsluitend sprintritje

Favorieten etappe 7 San Juan 2023 | Nieuwe kans voor Jakobsen in afsluitend sprintritje

Na zes etappes is het zondag 29 januari tijd voor de afsluiter van de Vuelta a San Juan. De koers – die inmiddels wel bekend staat om de vele massaprints – sluit met een massasprint op gepaste wijze af. In de Leiderstrui neemt het parcours en de favorieten met u door!

Parcours etappe 7 Vuelta a San Juan 2023

Favorieten etappe 7 San Juan 2023 | Nieuwe kans voor Jakobsen in afsluitend sprintritje

De slotetappe van de Vuelta a San Juan kent weinig verrassingen. In de stad San Juan is een rondje uitgetekend van zestien kilometer, dat in totaal zeven keer moet worden afgelegd. Omdat de renners over de ringweg rijden, zijn er van lastige bochten geen sprake. De etappe lijkt hiermee een simpel afsluitend criterium dat beslist wordt in een massasprint. Toch is het rondje niet helemaal vlak. Zo zit er een strook in die geleidelijk bergop loopt. Mogelijk geeft het aanvallers enige illusie om te proberen de sprinters te dwarsbomen.

Tijden
Start: 17.20 uur (21.20 uur Nederlandse tijd)
Finish: Ongeveer 19.40 uur (23.40 uur Nederlandse tijd)

Weer etappe 7 Vuelta a San Juan 2023

Het is vrijwel de hele week al warm in San Juan en dat is zondag niet anders. Wel valt de temperatuur in verhouding met eerdere dagen mee. Het wordt maximaal zo’n 30 graden. Verder kunnen de renners rekenen op af en toe wat zon en blijven ze bespaard van regen.

Favorieten etappe 7 Vuelta a San Juan 2023

San Juan blijkt ook dit jaar weer een ronde van vele sprints te zijn en een massasprint in het afsluitende criterium ligt dan ook in de verwachting. Als grootste favoriet bestempelen we Fabio Jakobsen. De Nederlander won al in de rittenkoers en zal gebrand zijn om een mooie week voor Soudal-Quick Step goed af te sluiten. Dat Jakobsen in de sprintvoorbereiding op de diensten van wereldkampioen Remco Evenepoel kan rekenen, is alvast een groot voordeel op de concurrentie.

Wie ook al won is Sam Bennett. De Ierse sprinter heeft afgelopen winter hard gewerkt om het seizoen sterk te beginnen. Waar Jakobsen op Evenepoel kan rekenen, heeft Bennett de luxe van Danny van Poppel, die inmiddels tot de beste sprintaantrekkers behoort. Fernando Gaviria is de derde sprinter die al wist te winnen. De aankomst was toen echter een stuk lastiger. Kan de Movistar-versie van Gaviria ook in een pure massasprint weer winnen.

Sluit Fabio Jakobsen San Juan met succes af?
Sluit Fabio Jakobsen San Juan met succes af?

De drie genoemde favorieten hebben de buit al binnen, maar dat geldt nog niet voor meerdere sprinters, die zullen smachten naar de welkome bevestiging van winnende benen. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Italiaanse snelheidsduivels Elia Viviani en Giacomo Nizzolo en wat kunnen de Spanjaard Jon Aberasturi en de Rus Gleb Syritsa? Ook Peter Sagan komt tot nu toe in de sprint regelmatig wat te kort, maar toonde met een tweede plaats al over goede benen te beschikken.

Sam Welsford snelde tot slot op straffe wijze naar de zege in de zesde etappe. De Australiër geldt als een goede outsider voor een nieuwe zege in de zevende etappe. Hij kan, wanneer hij goed afgezet wordt, meedoen met de crème de la crème van het sprintersgilde in San Juan.

Favorieten etappe 7 Vuelta a San Juan, volgens In de Leiderstrui

Topfavoriet: Fabio Jakobsen (Soudal-Quick Step)
Outsiders: Sam Bennett (BORA-hansgrohe), Fernando Gaviria (Movistar), Sam Welsford (Team DSM)
Longshots: Giacomo Nizzolo (Israel), Jon Aberasturi (Trek-Segafredo), Elia Viviani (INEOS Grenadiers), Peter Sagan (TotalEnergies), Gleb Syritsa (Astana Qazaqstan Team)

Poll

Wie wint de zevende etappe van de Vuelta a San Juan?

Bij Bet365 ontvang je , bij Jacks een welkomstbonus van 50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Zoek je meer interessante wedtips? Bezoek dan Sportbookies.nl.

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news