Ferrand-Prévot kijkt uit naar vakantie met Van Baarle na missen EK en WK gravel door ernstige coronabesmetting Wielrennen
Wielrennen

Ferrand-Prévot kijkt uit naar vakantie met Van Baarle na missen EK en WK gravel door ernstige coronabesmetting

Ferrand-Prévot kijkt uit naar vakantie met Van Baarle na missen EK en WK gravel door ernstige coronabesmetting

Voormalig wereldkampioen Pauline Ferrand-Prévot heeft zaterdag niet kunnen starten op het WK gravel, nadat ze een week geleden ook al het EK moest missen. In beide gevallen kwam dit door een coronabesmetting die zijn tol eiste bij de 31-jarige Franse. Ze liet vrijdag al op Instagram weten dat het WK voor haar helaas te vroeg kwam.

'Helaas heeft mijn covid-infectie de afgelopen week zijn tol geëist. Ik vind het heel jammer om te moeten meedelen dat ik zaterdag mijn regenboogtrui niet zal kunnen verdedigen op het WK Gravel. De dokter heeft me verteld dat ik tijd moet nemen om te herstellen', zo schreef Ferrand-Prévot zaterdag voor de start al op haar Instagram.

De Française had het flink te pakken, getuige ook haar foto met mondkapje en verzwakte ogen. 'Ik wist niet dat ik zo ziek kon zijn. Vorige zaterdag ben ik zelfs opgenomen in het ziekenhuis omdat ik amper kon ademen. Uit medisch onderzoek bleek dat het coronavirus een ontsteking in mijn hart en longen heeft veroorzaakt. Het zal even duren voor ik weer herstelt ben, maar ik heb tijd nu.'

Van een betere timing had inderdaad geen sprake kunnen zijn. In de Instagram-stories van Ferrand-Prévot zien we Dylan van Baarle voorbij komen. Haar vriend rijdt zondag nog Parijs-Tours, alvorens de twee gaan genieten van een welverdiende vakantie. 'De laatste na een geweldig seizoen', gaf ze Van Baarle nog een digitaal compliment.

WK Gravel werd nergens uitgezonden

Bij afwezigheid van Ferrand-Prévot was het Kasia Niewiadoma die de sterkste was in Veneto, Italië. De Poolse renster van Canyon//SRAM kwam na een solo van ongeveer twintig kilometer als eerste over de streep. Achter haar waren het Silvia Persico en Demi Vollering die het podium compleet maakten. Daarachter deden ook de Nederlanders Yara Kaselijn en Lorena Wiebes goed mee en eindigden als vierde en vijfde.

Het WK gravel was niet te volgen voor de liefhebbers thuis, aangezien de race niet live werd uitgezonden op televisie. Vollering reageerde al voor de koers op dit nieuws. 'Het is echt heel jammer dat dit niet live wordt uitgezonden. Ik mag hopen dat we zoiets nooit meer meemaken. Ik dacht dat de discussie omtrent het uitzenden van vrouwenwedstrijden voorbij was, maar niets blijkt minder waar. We moeten er nog steeds voor strijden. Opnieuw. Dat is uiteraard een flinke deceptie, temeer omdat het een fantastische koers is.'

Zondag zullen de mannen zich opmaken voor het WK gravel. Zij zullen om 10.30 uur van start gaan met het 170 km lange parcours. De wedstrijd is live te volgen via het YouTube-kanaal van de UCI en vanaf 14.00 uur wordt het ook uitgezonden op Sporza, VRT Canvas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws