Florerende Wellens met lege handen na Openinsgweekend: 'Had dit scenario niet in mijn hoofd' Wielrennen
Wielrennen

Florerende Wellens met lege handen na Openinsgweekend: 'Had dit scenario niet in mijn hoofd'

Florerende Wellens met lege handen na Openinsgweekend: 'Had dit scenario niet in mijn hoofd'

Twee beresterke koersen, maar twee keer staat Tim Wellens met lege handen. De Belg van UAE Team Emirates was in de heuvelzone van Kuurne-Brussel-Kuurne misschien wel de sterkste, maar delfde in het tactische steekspel in de finale het onderspit met een vijfde plek.

‘Ik had heel wat scenario's in mijn hoofd, maar een vijfde plaats was er geen van’, treurt Wellens na afloop tegen Sporza. De renner zat na de heuvelzone in een kopgroep van vijf renners. Matej Mohoric, vroege vluchter Taco van der Hoorn en de twee Jumbo-Vismas Tiesj Benoot en Nathan Van Hooydonck waren zijn opponenten.

‘Ik wist dat ik niemand van Jumbo-Visma mocht laten rijden en dat zij mij ook niet gingen laten rijden. Dan ging een van de twee zich opofferen om mij terug te halen.’ Uiteindelijk moest Wellens Benoot laten gaan in de slotkilometer, nadat Van Hooydonck daarvoor de benen van de concurrenten met een paar verschroeiende aanvallen had verzwakt. ‘Tiesj kwam er goed uit, ik was een beetje verrast’, geeft Wellens eerlijk toe.

Wellens: 'Ik hoop in de Strade Bianche zo verder te doen'

Nadat Wellens brak en zo Benoot moest laten gaan, eindigde hij als laatste van de overige vier. ‘Ik kreeg het gat niet helemaal dicht dus ik wachtte om te kijken wat er zou gebeuren. Maar dan word ik vijfde. Jumbo heeft hun overmacht goed uitgespeeld.’

Al met al was het optreden van Wellens indrukwekkend, net als in de Omloop Het Nieuwsblad. Hoewel hij zich daar ook niet in de prijzen reed, maakte hij wel indruk op de Muur van Geraardsbergen. In Kuurne voerde hij op de kasseihelling Mont Saint Laurent een showtje op. ‘Het gaat inderdaad heel goed momenteel, ik hoop in de Strade Bianche zo verder te doen’, kijkt Wellens alweer vooruit naar een andere grote koers, die zaterdag 4 maart op het programma staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws