De Lie tevreden na eerste volledige Openingsweekend: 'Met deze vorm komen er nog mooie dingen aan' Wielrennen
Wielrennen

De Lie tevreden na eerste volledige Openingsweekend: 'Met deze vorm komen er nog mooie dingen aan'

De Lie tevreden na eerste volledige Openingsweekend: 'Met deze vorm komen er nog mooie dingen aan'

Arnaud De Lie sloot een sterk Openingsweekend zondag af met een zevende plek in Kuurne-Brussel-Kuurne. ‘Een zevende plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne en een tweede plek in de Omloop is uiteraard een positieve balans na mijn eerste volledige Belgische Openingsweekend’, aldus de renner in een persbericht.

Waar De Lie in de Omloop Het Nieuwsblad imponeerde op de Vlaamse hellingen, voelde hij die inspanningen een dag later. Toen Jumbo-Visma de koers deed ontploffen, bengelde De Lie achteraan in de overblijfselen van het peloton. ‘Toen de koers in de heuvelzone werd opengebroken, had ik in eerste instantie wat zware benen. Op Le Bourliquet moest ik mij beperken tot volgen. Geleidelijk aan kwam ik in mijn ritme en werden de benen beter’, aldus de nog altijd maar 20-jarige coureur.

Nadat Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck, Tim Wellens, Matej Mohoric en Taco van der Hoorn waren weggereden, nam de ploeg van De Lie – Lotto Dstny – het merendeel van het werk op zich in de achtervolging. ‘Er werd naar ons gekeken in de achtervolging, maar mijn ploegmaats leverden alweer knap werk. Dat we nog met vijf renners deel uitmaakten van het uitgedunde peloton toont aan dat we collectief sterk waren. Arjen Livyns, Brent Van Moer en Frederik Frison hebben bergen werk verzet.’

De Lie: 'Ik heb opnieuw een goede stap gezet'

‘En Florian Vermeersch zorgde ervoor dat ik in goede positie aan de sprint kon beginnen. Jammer genoeg was het niet voor de zege, maar ik sluit dit Openingsweekend zeker met een tevreden gevoel af. Ik heb opnieuw een goede stap gezet en met deze vorm komen er ongetwijfeld nog mooie dingen aan’, sluit De Lie gemotiveerd af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws