Forse ondersteuning voor Pogacar in Tour en Vuelta; Almeida Giro-kopman bij UAE Wielrennen
Wielrennen

Forse ondersteuning voor Pogacar in Tour en Vuelta; Almeida Giro-kopman bij UAE

Forse ondersteuning voor Pogacar in Tour en Vuelta; Almeida Giro-kopman bij UAE

UAE Team Emirates heeft grof geschut in huis voor de grote rondes van 2022. Waar Tadej Pogacar tijdens de mediadag van zijn ploeg bevestigde zowel de Tour de France als Vuelta a España te rijden, onthulden ook zijn ploeggenoten (gedeeltelijk) hun programma's. In de Leiderstrui zet wat we nu weten op een rijtje.

Giro d'Italia: Almeida kopman, Formolo en Ulissi erbij

João Almeida is de nieuwe aanwinst van de ploeg en zal in de Giro d'Italia direct het kopmanschap mogen opeisen. Dat bevestigde hij nogmaals tijdens een online persconferentie, waarbij ook In de Leiderstrui aanwezig was. De Portugees hoopt er een gooi te kunnen doen naar de eindzege. Eerder liet ook Davide Formolo al weten van de partij te zijn in Italië.

Verder zal ook Diego Ulissi zijn opwachting maken in de ronde van zijn thuisland. Nadat de puncher eerst enkele klassiekers betwist, hoopt hij in de Giro opnieuw ritsucces te kunnen boeken. 'Dat zou mijn carrière nog net wat mooier maken', zo citeert Cyclism'Actu hem.

Verder krijgt Almeida in de Italiaanse grote ronde steun van zijn landgenoot Rui Costa en de Italiaan Alessandro Covi, zo bevestigen beide renners tegenover Cyclingpro.net. Hoewel Fernando Gaviria volgens ProCyclingStats ook op de voorlopige lijst staat, liet de Colombiaanse sprinter tegenover dezelfde website weten dat dat nog niet zeker is. Hij weet op dit moment überhaupt nog niet of hij een grote ronde in 2022 rijdt.

Tour de France: Pogacar voor zijn derde

Tadej Pogacar is in de Tour de France wederom de onbetwiste kopman, maar dat wil niet zeggen dat de Sloveen de enige sterke klimmer is binnen de selectie van UAE Team Emirates. Het team rond de tweevoudig winnaar van La Grande Boucle zal volledig om hem geen gebouwd worden: Brandon McNulty en Marc Soler maakten tijdens de mediadag bekend voor Pogi te zullen werken in deze grote ronde. Dat nieuws bevestigden zij respectievelijk tegenover VeloNews en sportkrant AS.

Rafal Majka bevestigde tegenover Poolse media dat ook hij van de partij zal zijn om Pogacar te ondersteunen. Hoewel George Bennett nog niet definitief stelde aanwezig te zijn, liet hij wel al weten 'van de partij te zijn aan de zijde van Pogacar bij de grootste doelen'. Het lijkt dus aannemelijk dat ook hij zich bij het team voegt.

Vuelta a España: Ongekend sterk klimteam in de maak?

Tijdens de mediadag maakten Tadej Pogacar, João Almeida, Marc Soler, Brandon McNulty en Rafal Majka allemaal al bekend óók aanwezig te zijn in de Vuelta a España, waardoor er een ongekend sterk klimteam in de maak is voor deze grote ronde.

Daar komt nog bij dat er openlijk gespeculeerd wordt over het groterondedebuut van aanstormend toptalent Juan Ayuso. Marca vroeg de jonge Spanjaard naar zijn plannen voor deze ronde, maar die vraag kwam nog wat te vroeg. De jonge coureur neemt eerst nog de tijd om zich dit jaar verder te ontwikkelen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws