McNulty staat Pogacar bij in Tour en Vuelta: 'Alle hens aan dek voor Pogacar' Wielrennen
Wielrennen

McNulty staat Pogacar bij in Tour en Vuelta: 'Alle hens aan dek voor Pogacar'

McNulty staat Pogacar bij in Tour en Vuelta: 'Alle hens aan dek voor Pogacar'

Brandon McNulty maakt vanaf 2020 deel uit van UAE Team Emirates en stond Tadej Pogacar in 2021 bij tijdens zijn tweede opeenvolgende Touroverwinning. De 23-jarige talentvolle Amerikaan zou het mooi vinden om af en toe voor eigen kans te rijden, maar snapt dat alle ballen op zijn Sloveense kopman gaan.

McNulty staat bekend om zijn goede tijdrit, maar kan ook alleraardigst omhoog rijden. Het zorgde er onder andere voor dat hij op de voorlaatste dag van de Ronde van het Baskenland (2021) de leiderstrui in zijn bezit had, al zorgde een inzinking in de laatste rit dat hij die plek niet kon verdedigen. Toch lijkt de talentvolle Amerikaan een goede ontwikkeling door te maken, wat wordt gewaardeerd door zijn ploeg. Hij mag dit jaar starten in zowel de Tour de France als de Vuelta a España, waar hij twee keer ploeggenoot is van Pogacar.

McNulty laat weten dat zijn seizoen begint in de Ronde van Algarve, om vervolgens Parijs-Nice en de Ronde van Romandië te betwisten. 'Ik moet zien hoe het seizoen loopt, maar in Romandië wil ik voor het klassement gaan.' Het zijn de spaarzame kansen die de renners van UAE Team Emirates krijgen nu ze met een tweevoudig Tourwinnaar in de ploeg zitten. 'Het is duidelijk dat Tadej de afgelopen twee jaar de Tour heeft gewonnen, dus het gaat allemaal om hem. Misschien is er in de Tour een kans in de tijdrit, maar het is alle hens aan dek voor Tadej', zo ving Cyclingnews op tijdens een online persmoment.

McNulty rijdt voor het eerst twee grote rondes: 'Zou mooi om kansen te krijgen'

In de Tour de France zal het voornamelijk knechten worden, in de Vuelta heeft de Amerikaan meer hoop op wat eigen kansen. 'Dit wordt het eerste jaar dat ik twee grote rondes rijd. Als Tadej in de Vuelta aan de leiding staat, dan is het duidelijk dat we voor hem rijden. Anders zou het ook leuk zijn om meer vrijheid te hebben. Het is aan het eind van het jaar en iedereen is wat vermoeider, dus we zullen zien hoe het loopt. Het zou echt mooi zijn om wat kansen te krijgen.'

Het succes van McNulty zal in 2022 grotendeels afhangen van de prestaties van zijn Sloveense kopman, maar zelf wil hij ook nog verbeteren op een aantal vlakken. In de toekomst hoopt hij daarin net als Pogacar uit te groeien tot kopman in een grote ronde. 'Ik wil mijn klimkwaliteiten verbeteren, maar ik weet niet of ik voor de rest nog veel wil verbeteren. Mijn tijdrit kwam dit jaar echt goed naar voren en met een lichte verbetering kan ik meedoen voor overwinningen. De lange beklimmingen zijn er ook nog. Ik denk dat ik een goede kans heb om voor het klassement in grote wedstrijden mee te doen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws