Foutje of toch niet? Egan Bernal maakt deelname aan Tour de France op onschuldige manier bekend Wielrennen
Wielrennen

Foutje of toch niet? Egan Bernal maakt deelname aan Tour de France op onschuldige manier bekend

Foutje of toch niet? Egan Bernal maakt deelname aan Tour de France op onschuldige manier bekend

Egan Bernal zal komende zomer opnieuw aan de start staan van de Tour de France. Dat nieuws heeft de 27-jarige Colombiaan zelf aangekondigd via Instagram.

De doorgaans goed ingelichte Italiaanse sportjournalist Ciro Scognamiglio kwam al enkele dagen geleden met het nieuws dat de voormalige Tourwinnaar 'zijn plaatsje zo goed als zeker in de selectie van INEOS Grenadiers had veroverd'. En dat na enkele goede resultaten in zijn laatste wedstrijden, ging de reporter van La Gazzetta dello Sport verder.

Lees verder onder de tweet.

Bernal maakt op Instagram deelname al dan niet bewust bekend: 'Trek nu voor een paar dagen naar Colombia'

Op Instagram kwam Bernal dan woensdagochtend met de bevestiging, al dan niet bewust. 'Ik sluit het eerste deel van het seizoen af en neem nu een paar dagen in Colombia om me voor te bereiden op een goede Tour de France', schreef hij.

Bernal won de Tour in 2019 en schreef in 2021 met de Giro ook een tweede grote ronde op zijn naam. Begin 2022 kwam de Zuid-Amerikaan echter zwaar ten val op training in eigen land en breek hij zowat alle botten die hij kon breken. Bernal werkte lang aan zijn revalidatie en lijkt dit seizoen opnieuw de oude te worden. Het INEOS-raspaardje eindigde op het podium van O Gran Camino en de Ronde van Catalonië en eindigde in zijn andere rittenkoersen (Ronde van Colombia, Parijs-Nice en Ronde van Romandië) tevens in de top tien.

Op die manier trekt INEOS met heel veel kopmannen richting de Grand Départ, die op 29 juni in het Toscaanse Firenze op het programma staat. Carlos Rodriguez, vorig jaar vijfde, Tom Pidcock, vorig jaar dertiende, én Geraint Thomas, die ook nog de Giro rijdt, zitten allemaal in de voorlopige selectie van de Britse formatie. Meerdere haantjes in één hok, als dat maar goedkomt...

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws