Op pechdag Pidcock verraste Bernal (INEOS Grenadiers) bij Luik-debuut, Gregoire maakte indruk namens Groupama-FDJ Wielrennen
Wielrennen

Op pechdag Pidcock verraste Bernal (INEOS Grenadiers) bij Luik-debuut, Gregoire maakte indruk namens Groupama-FDJ

Op pechdag Pidcock verraste Bernal (INEOS Grenadiers) bij Luik-debuut, Gregoire maakte indruk namens Groupama-FDJ

Luik-Bastenaken-Luik was een wedstrijd om voor thuis te blijven. La Doyenne verveelde geen moment, met een spetterende finale als slotstuk. Tadej Pogacar won, maar de strijd om de andere podiumplaatsen was spannend. Romain Bardet en Mathieu van der Poel waren de gelukkigen, anderen grepen er naast.

Vier blokken maakten indruk in de koers, naast uiteraard het UAE Team Emirates van Pogacar. In de eerste plaats was dat EF Education-EasyPost, dat met Richard Carapaz en Ben Healy probeerde om de Sloveen bij te houden. Een dappere poging, maar het leverde de roze formatie slechts plekjes 26 en 27 op in de daguitslag.

'Behoorlijk balen dat ik op La Roche-aux-Focon niet kon volgen. Ik zat in de juiste positie, ik was waar ik moest zijn, maar er ontbrak gewoon iets', reageerde Healy in een bericht op de ploegsite. 'Ik ben gewoon teleurgesteld, want het team heeft het geweldig gedaan.' Carapaz sloot zich aan bij die woorden van zijn Ierse compagnon. 'De jongens hebben fantastisch werk verricht. 'Ik probeerde er vooraan bij te zijn, maar het was niet genoeg, hoewel de race wel weer spannend werd en ik in de grote groep zat. Dat was super belangrijk voor mezelf en voor mijn mentaal.'

Bernal verrast bij debuut, op pechdag Pidcock

Bij INEOS Grenadiers hadden ze zich ook meer voorgesteld van Luik. Tom Pidcock begon als leider, maar de Brit zat door materiaalpech uiteindelijk in dezelfde groep als Mathieu van der Poel. Er moest veel energie geleverd worden om terug van voren te komen en dat Pidcock uiteindelijk nog tiende werd, mocht een klein wonder worden genoemd.

Bij INEOS was Egan Bernal misschien wel net zo goed. De Colombiaan debuteerde in Luik-Bastenaken-Luik en zijn 21e plaats vertelt een ander verhaal dan de praktijk. Bernal viel in de finale meermaals aan, maar kon niet voorkomen dat een grote groep samenkwam voor een sprint om plek drie. 'Die crash heeft de race een beetje veranderd, het zal voor volgend jaar zijn. Ik kijk ernaar uit om terug te komen, ik zat op de Redoute in een kleine groep. Ik werd enthousiast, want had heel goede benen vandaag. Ik heb het meermaals geprobeerd, maar kon geen verschillen maken', aldus Bernal bij Eurosport.

Gregoire maakt indruk bij Groupama-FDJ

Bij Groupama-FDJ werd Valentin Madouas als zevende de beste van de ploeg, al maakte Romain Gregoire daar lange tijd misschien meer aanspraak op. De jonge Fransman zat mee na de Redoute met Healy en Bardet, maar werd net als de Ier uiteindelijk gegrepen. En dat terwijl Gregoire samen met Pidcock nog aan de verkeerde kant van de crash had gezeten.

'We zijn niet beloond voor onze wedstrijd', stelt ploegleider Benoit Vaugrenard vast in een persbericht. 'De lange achtervolging na de crash heeft ons veel energie gekost. Daarna heeft Romain getoond dat hij sterk is. Helaas betaalde zich dat niet uit met een goed resultaat. Ik denk dat hij gemaakt is voor deze wedstrijden in de komende jaren. Davud (Gaudu, red.) had pech met een lekke band op een slecht moment en Valentin wordt nog zevende, wat de dag een beetje redt. De ploeg had meer verdiend vandaag.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws