Foutjes kosten Ben Healy de kop: 'Had misschien niet op Rubio moeten wachten' Wielrennen
Wielrennen

Foutjes kosten Ben Healy de kop: 'Had misschien niet op Rubio moeten wachten'

Foutjes kosten Ben Healy de kop: 'Had misschien niet op Rubio moeten wachten'

Ben Healy is er nog niet in geslaagd om een tweede etappe te winnen in de Giro d'Italia. De renner van EF Education-EasyPost verloor in de sprint van de vijftiende etappe van Brandon McNulty.

'Ik had hem even te pakken', doelt Healy in gesprek met Eurosport op het moment dat hij McNulty loste op de voorlaatste klim. Op die klim maakte Healy eerder ook een foute inschatting. 'Misschien maakte ik een fout door eerder op Rubio te wachten. Ik dacht dat hij mij terug zou brengen.'

Daar had de Colombiaan echter niet de benen voor. 'Ik moest daardoor een stevige inspanning leveren om bij Frigo (Marco, red.) en McNulty te komen. Ik kon hem op het steile deel lossen. Hij pakte mij daarna langzaam weer terug. Op het laatste klimmetje kon ik hem vervolgens niet lossen. Hij was heel sterk', geeft Healy McNulty een compliment.

'Ik houd gemengde gevoelens over. Het was een goede rit en een mooie show voor het publiek. We streden tot de finish. In de sprint wilde ik beginnen, maar liet mij misschien een beetje verrassen door de aanval van Frigo.'

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws