Alpecin-Deceuninck-feestje in Antwerp Port Epic: De Bondt wint, Kielich en Hermans tweede en derde Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck-feestje in Antwerp Port Epic: De Bondt wint, Kielich en Hermans tweede en derde

Alpecin-Deceuninck-feestje in Antwerp Port Epic: De Bondt wint, Kielich en Hermans tweede en derde

Dries De Bondt heeft de Antwerp Port Epic naar zich toegetrokken. De Belg van Alpecin-Deceuninck soleerde op het lastige parcours in en rondom de Belgische havenstad naar de overwinning. De koers mondde voor de Belgische formatie uit in een groot feest, daar Timo Kielich en Quinten Hermans mee op het podium mochten en op elk schavotje dus een Alpecin-Deceuninck-renner stond.

De Antwerp Port Epic is een wedstrijd die in 2018 is ontstaan als gevolg van de toenemende populariteit van de Schaal Sels. Als gevolg daarvan werd de Schaal Sels opgesplitst in de Schaal Sels Merksem enerzijds en de Antwerp Port Epic anderzijds. Ook deze twee losse wedstrijden genieten heden ten dage veel populariteit in het sowieso al wielergekke Vlaanderen. De wedstrijd, die wordt gekenmerkt door vele onverharde stroken en een aantal kasseipassages, werd in 2021 nog gewonnen door Mathieu van der Poel, wat de populaireit als vanzelfsprekend louter ten goede kwam. Vorig jaar was het Florian Vermeersch die er met de overwinning vandoor ging.

Alpecin-Deceuninck speelt overtalsituatie perfect uit, De Bondt is de gevierde man

'De Antwerpse Parijs-Roubaix' werd bij de vrouwen rond 14.00 uur gewonnen door Marthe Truyen, die daarmee haar eerste profzege boekte. Het was in en rondom 'Anvers' vervolgens wachten op het mannenpeloton, waar Florian en Gianni Vermeersch, Nizzolo, Dries Van Gestel en Quinten Hermans zich hadden ontpopt tot topfavorieten.

Jacob Scott (Bolton Equities Black Spoke), Kane Richards (ARA Skip), Frederik Muff en Bjorn Frederik Sørensen (ColoQuick) vormden al vrij snel in de rit de kopgroep van de dag. Daarachter was een elitegroepje van veertien renners ontstaan, met daarin onder anderen De Bondt, Kielich, Hermans, Florian Vermeersch en Nizzolo. Er ontstond een ´'Alpecin-Deceuninck tegen de rest-scenario'. De ploeggenoten van Mathieu van der Poel maakten dankbaar gebruik van de overtalsituatie en konden om de beurt aanvallen. Toen De Bondt er op acht kilometer van de meet vandoor ging, was de spreekwoordelijke vogel gevlogen. Kielich en Hermans counterden alle tegenaanvallen, waarna zij zelf nog naar de tweede en derde plek wisten te sprinten.

Uitslag Antwerp Port Epic 2023

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws