Nederlanders en Belgen niet in de prijzen bij EK veldrijden junioren: Gery wint bij vrouwen, Sparfel bij mannen Veldrijden
Veldrijden

Nederlanders en Belgen niet in de prijzen bij EK veldrijden junioren: Gery wint bij vrouwen, Sparfel bij mannen

Nederlanders en Belgen niet in de prijzen bij EK veldrijden junioren: Gery wint bij vrouwen, Sparfel bij mannen

De Nederlandse en Belgische junioren zijn er niet in geslaagd om op de eerste individuele onderdelen naar een medaille te snellen. In West-Frankrijk ging de zege bij de vrouwen namelijk naar thuisrijdster Célia Gery, terwijl Cat Ferguson (Groot-Brittannië) en Viktoria Chladonova (Slowakije) het podium vervolledigden. Bij de heren was thuisrijder Aubin Sparfel primus, met daarachter Zsombor Takacs (Hongarije) en Jules Simon (Frankrijk).

Zoals bekend werden alle medailleraces noodgedwongen op zondag verreden. Nederland en België leken op voorhand de voornaamste gegadigden om te grossieren in medailles, al ging het aan begin van de dag nog niet zo soepeltjes voor de Lage Landen. Bij de junioren vrouwen, de ouverture van zondag, mocht Puck Langenbarg zich de beste Nederlandse noemen. De 17-jarige dame uit Ruurlo finishte op een tiende plaats. Shanyl De Schoesitter was de hoogst genoteerde dame uit België. Zij eindigde vlak achter Langenbarg op een elfde plaats.

Uitslag EK veldrijden 2023 - junioren vrouwen

Results powered by FirstCycling.com

Ook bij de junioren mannen was het nog geen feest voor Nederland en België. De victorie ging immers andermaal naar een thuisrijder, zijnde Sparfel. Hij zag de Hongaar Takacs - die hij versloeg in een sprint-à-deux - en landgenoot Simon mee het podium op gaan. Keije Solen was de best geklasseerde Nederlander op plaats zeven, België moest via Fabian Maes genoegen nemen met een vijftiende stek als beste resultaat.

Uitslag EK veldrijden 2023 - junioren mannen

Results powered by FirstCycling.com

0 claps
0 visitors

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news