Froome stelt seizoenstart uit, Nizzolo naar Giro en Fuglsang voor tweede keer in Vlaanderen Wielrennen
Wielrennen

Froome stelt seizoenstart uit, Nizzolo naar Giro en Fuglsang voor tweede keer in Vlaanderen

Froome stelt seizoenstart uit, Nizzolo naar Giro en Fuglsang voor tweede keer in Vlaanderen

Donderdag stond de ploegpresentatie van Israel-Premier Tech op het programma. De ploeg van onder andere Chris Froome nam na vorig seizoen afscheid van onder anderen André Greipel en Dan Martin, maar kreeg daar Giacomo Nizzolo en Jakob Fuglsang voor terug. Zij laten op de ploegpresentatie voorzichtig hun licht schijnen op aankomend seizoen en hun plannen daarin.

Froome kampt al enige jaren met de nodige blessures en ook in voorbereiding op dit seizoen ging het niet van een leien dakje. Half december scheurde hij een pees aan de zijkant van zijn been, waardoor hij laat weten dat hij later aan zijn seizoen begint. Over de invulling van zijn programma is daarin nog niks bekend. 'Ik ben blij om hier te zijn en met de jongen te trainen, maar mijn voorbereiding heeft zeker vertraging opgelopen. Ik zal waarschijnlijk ook wat later beginnen aan het seizoen. Op dit moment voel ik geen pijn, maar ik moet het nog steeds rustig aan doen en beginnen met een langzame progressie in het eerste deel van het seizoen.'

Nieuw binnen de ploeg is de 32-jarige Nizzolo. De Italiaan komt over van het geplaagde Team Qhubeka NextHash en won afgelopen mei dan eindelijk zijn eerste etappe in de Giro d'Italia. Hij mikt dit jaar wederom op een etappezege in eigen land en zal één van de kopmannen zijn tijdens de klassiekers. 'Dit is het tweede trainingskamp en ik moet zeggen dat ik me thuis voel. Het was een zeer warm welkom. Ik denk dat we dit jaar echt goede resultaten kunnen bereiken. Voor mij is het doel om in goede conditie richting de klassiekers te gaan, om daarna in de Giro d'Italia ritzeges te behalen.'

Fuglsang via Ronde van Vlaanderen en Ardennenklassiekers naar Tour in eigen land

De 36-jarige Fuglsang maakte na negen jaar Astana de overstap naar de Isra√ęlische ploeg, waarin hij nog steeds hoopt om goede resultaten te rijden. Afgelopen seizoen viel wat tegen zonder overwinning, maar daar wil de Deen in 2022 verandering in brengen. Eerder liet hij al eens weten dat de Tour de France dit jaar √©√©n van de doelen is, zeker omdat de start in eigen land is. Zijn programma richting de zomer maakte hij op de ploegpresentatie bekend.

Het seizoen voor Fuglsang begint op 2 februari in de Ronde van Valencia, waarna hij via de Ruta del Sol richting Itali√ę afreist. Op 5 maart start hij in de Strade Bianche, waarna hij de Tirreno-Adriatico aandoet en start in de Coppi e Bartali. Daarna rijdt hij voor de tweede keer de Ronde van Vlaanderen, is hij ook aanwezig tijdens de Ardennenklassiekers en sluit hij de voorbereiding af in de Ronde van Romandi√ę (26 april).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws