Alles over de ambities van grootmachten Jumbo-Visma, UAE Team Emirates en Quick Step-Alpha Vinyl Wielrennen
Wielrennen

Alles over de ambities van grootmachten Jumbo-Visma, UAE Team Emirates en Quick Step-Alpha Vinyl

Alles over de ambities van grootmachten Jumbo-Visma, UAE Team Emirates en Quick Step-Alpha Vinyl

Het is winterstop, maar traditioneel worden de ploegen voor het nieuwe seizoen in deze maanden voorgesteld aan het publiek en de pers. In de tweede week van januari was het de beurt aan drie grootmachten uit de WorldTour, drie ploegen die op alle fronten hun stempel zullen drukken. In de Leiderstrui sprak met renners en verzamelde al het andere nieuws. Check hieronder alle plannen en ambities van Jumbo-Visma, UAE Team Emirates en Quick Step-Alpha Vinyl.

Jumbo-Visma 2022: Roglic en Vingegaard, Dumoulin en Foss en natuurlijk Van Aert

Jumbo-Visma behoort nu al een aantal jaren tot de elite van de WorldTour en in 2022 moet een nieuwe stap worden gezet in de dominatie die het team voor ogen heeft. Net als de laatste jaren is winst van de Tour de France het summum en Primoz Roglic is opnieuw de man om dat voor elkaar te boksen. Jonas Vingegaard zal in zijn schaduw hopen op een stunt. In de Giro d'Italia moeten Tom Dumoulin en Tobias Foss gezamenlijk voor succes zorgen. En dan zijn er natuurlijk nog de klassiekers met absolute leider Wout van Aert. Een Monument winnen is de prioriteit, maar ook het groen in de Tour staat voor het eerst serieus op de takenlijst.

UAE Team Emirates 2022: Pogacar wil z'n hattrick, kan Almeida de Giro winnen?

Als ze aan de start staan, is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden dat Roglic en Tadej Pogacar er bovenuit steken. We maken ons dan ook op voor een battle tussen de twee Slovenen in de Tour de France. Pogacar staat met 2-0 voor, maar als Roglic een keer niets tegenkomt... UAE Team Emirates hoeft voor het eerst sinds z'n bestaan niet op één kopman te rekenen. Waar Pogacar zich richt op de Tour en vier van de vijf Monumenten, daar mikt de ploeg ook in de Giro d'Italia op een goed klassement. João Almeida is daarvoor de aangewezen man, met Davide Formolo als back-up. In de Vuelta a España zien we normaliter een ijzingwekkend sterke klimploeg terug, mét een sprinttreintje voor Pascal Ackermann. We zijn benieuwd!

Quick Step-Alpha Vinyl 2022: Evenepoel zet vol in op de Vuelta, wordt het weer feest in de klassiekers?

Quick Step-Alpha Vinyl mag dan misschien nog niet kunnen wedijveren met Jumbo-Visma en UAE Team Emirates in de grote rondes, de rest van het jaar is de ploeg van Patrick Lefevere een grootmacht. De Belgische ploegbaas wil dolgraag ook in de grote rondes een rol gaan spelen en Remco Evenepoel is daarvoor de man in 2022. Hij mikt op de Vuelta a España en als de geluiden kloppen, kunnen we daar wel wat verwachten. In de Giro d'Italia en de Tour de France is het meer voor de vrijbuiters en de sprinters, met Fabio Jakobsen als sprintleider in de Tour. Natuurlijk is dé kracht van deze ploeg de klassiekers, met weer een vreselijk sterk blok om het Van Aert en Mathieu van der Poel lastig te maken. Gaat dat lukken?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws