Froome ziet wielerpopulariteit stijgen in Afrika: 'Rolmodellen als Girmay zijn belangrijk' Wielrennen
Wielrennen

Froome ziet wielerpopulariteit stijgen in Afrika: 'Rolmodellen als Girmay zijn belangrijk'

Froome ziet wielerpopulariteit stijgen in Afrika: 'Rolmodellen als Girmay zijn belangrijk'

Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome heeft hoge verwachtingen van het Afrikaanse wielrennen, zo meldt CyclingUpToDate. De 37-jarige Brit is zelf in Kenia geboren en verwacht dat er op wielergebied veel staat te gebeuren op het op een na grootste continent ter wereld.

'Het zou geweldig zijn om vaker in Afrika te koersen. Ik denk dat Afrika het werelddeel is waar we het volgende decennium de mooiste wielerprofielen gaan zien', aldus een lovende Froome, die op zondag 19 februari acte de présence geeft in de Ronde van Rwanda. 'Ik denk dat projecten als deze er ook in hoge mate toe zullen bijdragen dat de volgende generatie professionele wielrenners vanuit Afrika naar Europa komt. Toen ik opgroeide in Kenia hadden we zoiets niet', refereert hij aan de Rwandese ronde, de rittenkoers die sinds 2009 op de wielerkalender staat.

De laatste jaren hebben Afrikaanse wielrenners zich op het hoogste niveau steeds vaker van voren laten zien. Zo hebben Daryl Impey en Louis Meintjes namens Zuid-Afrika al jaren een hoog niveau getoond. De Eritrese renners Merhawi Kudus, Natnael Berhane, Daniel Teklahaimanot en Gent-Wevelgem-winnaar Biniam Girmay hebben eveneens hoge ogen gegooid. Daar is Froome maar wat blij mee. 'Het is geweldig om dit vorm te zien krijgen en ik denk dat dit project de komende jaren zijn vruchten zal afwerpen. Ik denk dat het hebben van rolmodellen enorm belangrijk is. Afrikanen die naar Europa zijn gekomen en op het hoogste niveau hebben geracet, laten zien dat het mogelijk is voor Afrikanen om dat topniveau te bereiken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws