Van der Haar sneert naar Iserbyt en Vanthourenhout na Sint-Niklaas: 'Het begint een beetje lachwekkend te worden' Veldrijden
Veldrijden

Van der Haar sneert naar Iserbyt en Vanthourenhout na Sint-Niklaas: 'Het begint een beetje lachwekkend te worden'

Van der Haar sneert naar Iserbyt en Vanthourenhout na Sint-Niklaas: 'Het begint een beetje lachwekkend te worden'

Lars van der Haar kwam in de Exact Cross van Sint-Niklaas net tekort voor de zege na een zeer slechte start, waarmee hij na afloop uiteraard niet tevreden was. Toch was dat niet hetgeen hem het meeste stoorde, want dat was dan weer de koerswijze van concurrenten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout.

'Ik wilde niet op kop zitten aan de start, maar kwam in het gedrang terecht en dat was niet zo lekker', verwoordde de man van Baloise Trek Lions zijn slechte start, alvorens hij het eerste verbale prikje uitdeelde aan de mannen van Pauwels Sauzen-Bingoal. 'Ik zag dat er van voren weer twee man niet wilden koersen, dus ik kon rustig aan terug komen. Maar ik had er in het begin ook de benen niet voor.'

'Ik had liever vanaf het begin vooraan gezeten, maar uiteindelijk kom ik van voren en begin ik er een paar keer aan te rammelen. Het begint wel een beetje lachwekkend te worden dat Eli en Michael echt niet willen koersen, het moet echt alleen maar van mij en Laurens komen. Dat is wel een beetje jammer voor de koers, denk ik', sprak Van der Haar uit.

Van der Haar overwoog zelfs Sweeck te laten rijden

De Nederlander overwoog zelfs even om atypisch te gaan crossen. 'Op een gegeven moment denk je eraan om Laurens weg te laten rijden, maar je wil toch zelf winnen. Net voor het opdraaien maakte ik een stuurfoutje en raakte ik het momentum kwijt. Maar goed, ik was ook wat leeg en dat komt ook door de manier van crossen Ik wil ook gewoon zo graag koersen en dat wil het publiek ook zien denk ik, niet dat in het wiel zitten', steekt Van der Haar.

Begint Van der Haar die tweede plekken dan niet zat te worden, na drie keer op rij runner-up te zijn? 'Ik ben ze heel beu, maar het schort aan het afmaken. Vroeger was het mijn ding, maar ik kom nu telkens een goede Sweeck tegen. Zondag gaan we weer koers maken en ervan genieten', blikt hij vooruit naar de cross in Brussel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws