Stuyven neemt het in vier klassiekers op tegen Van der Poel en strijdt vijf keer tegen Van Aert Wielrennen
Wielrennen

Stuyven neemt het in vier klassiekers op tegen Van der Poel en strijdt vijf keer tegen Van Aert

Stuyven neemt het in vier klassiekers op tegen Van der Poel en strijdt vijf keer tegen Van Aert

Jasper Stuyven heeft zijn voorjaarsprogramma uit de doeken gedaan. In een bericht op Twitter laat de 30-jarige Leuvenaar doorschemeren dat hij in totaal bij negen voorjaarsklassiekers aan de start zal verschijnen.

Stuyven kwam dit kalenderjaar nog niet in actie. Als gevolg daarvan is Omloop Het Nieuwsblad, die op 25 februari verreden wordt, de eerste koers van de klassiekerspecialist c.q. chocolatier. Daags nadien geeft hij ook acte de présence in Kuurne-Brussel-Kuurne. Na een rustdagje staat ook Le Samyn op het programma van de goedlachse Vlaming.

In maart en april staan de absolute hoofddoelen van Stuyven op het programma. De Belg rijdt achtereenvolgens Milaan-Sanremo, de E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Dit betekent dat hij met Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Mathieu van der Poel (Alpecin-Deceuninck) respectievelijk vijf en vier keer de degens kruist.

In 2022 werkte de winnaar van Milaan-Sanremo 2021 een bijzonder constant voorjaar af. Stuyven finishte toen immers in Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Brussel-Kuurne, Minerva Classic Brugge-De Panne, de E3 Saxo Bank Classic, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix bij de eerste twintig.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws