G. Martin rijdt geen Tourklassement, Gaudu vreest: 'Tijdritten werken verlammend' Wielrennen
Wielrennen

G. Martin rijdt geen Tourklassement, Gaudu vreest: 'Tijdritten werken verlammend'

G. Martin rijdt geen Tourklassement, Gaudu vreest: 'Tijdritten werken verlammend'

Het Franse L'Equipe heeft er weinig vertrouwen in dat er komende Tour de France veel Fransen zullen meedoen in het algemeen klassement. De Franse sportkrant zag woensdag in het Critérium du Dauphiné dat twee belangrijke klassementsrenners veel tijd verloren in de tijdrit. Een slecht voorteken, met twee tijdritten in de Tour dit jaar.

David Gaudu werd woensdag 29e op een minuutje van winnaar Alexey Lutsenko, Guillaume Martin werd 52e en gaf 1.20 minuten cadeau. Waar Gaudu voor Groupama-FDJ de klassementsrenner wordt richting de Tour, heeft men bij Cofidis door de tijdritkilometers al besloten dat Martin dit jaar een klassement overslaat. 'Dat hebben we in de winter al besloten. Martin is een pure klimmer, hij heeft niet de kwaliteiten om te concurreren in de tijdritten. 58 tijdritkilometers zijn een onoverkomelijke handicap', aldus sportief directeur van Cofidis, Christian Guiberteau.

Gaudu verliest potentieel al vier minuten in de Tour

Gaudu verloor in dik zestien kilometer een minuut, maar in tegenstelling tot Martin legt hij zich niet neer bij een Tour zonder klassement. De jonge klimmer van Groupama-FDJ heeft de afgelopen jaren stappen gezet in het tijdrijden en woensdag was volgens hem 'een zeer, zeer goede test'. L'Equipe ziet het desondanks somber in. Een minuut op zestien kilometer is met 58 tijdritkilometers in de Tour al zo'n vier minuten tijdverlies.

Gaudu wil er niet te veel aan denken volgens sportief manager Thierry Bricaud. 'De eerste tijdrit is voor echte specialisten, die wordt het moeilijkst. Bij de tweede zijn we minder in het nadeel, ook omdat de vermoeidheid in de derde week dan een rol zal spelen. De tijdritten blijven verlammend werken, maar dat geldt voor alle Fransen die mikken op een goed klassement. Niemand van hen kan zich meten met de besten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws