Gaat Van Aert volgend jaar voor klassement? Vingegaard: 'Zou kopmanschap wel met hem willen delen' Wielrennen
Wielrennen

Gaat Van Aert volgend jaar voor klassement? Vingegaard: 'Zou kopmanschap wel met hem willen delen'

Gaat Van Aert volgend jaar voor klassement? Vingegaard: 'Zou kopmanschap wel met hem willen delen'

De Tour de France bij de mannen zit er nog maar net op, of er wordt alweer stiekem vooruitgeblikt op de editie van 2023. Nu Jonas Vingegaard de ronde heeft gewonnen, komt natuurlijk de vraag bovendrijven of hij zijn titel volgend jaar wil gaan verdedigen. Daarnaast is de wielerwereld benieuwd waar smaakmaker Wout van Aert op klassementsgebied toe in staat is. In gesprek met Het Laatste Nieuws licht Vingegaard alvast een tipje van de sluier op.

Vingegaard en Van Aert worden door velen gezien als de smaakmakers van de 2022-editie van de Tour de France. Van Aert baarde opzien met drie ritzeges (waarvan één in de tijdrit op de voorlaatste dag), het winnen van het groen én het knechten voor Vingegaard, terwijl de Deen bewondering opriep door Tadej Pogacar te verslaan.

De twee Jumbo-mannen lijken een goede band met elkaar te hebben. Vingegaard is zijn superknecht maar wat dankbaar. In de tijdrit op dag twintig leek het er zelfs op dat Vingegaard op het eind inhield, zodat hij de Belg niet van de zege af zou houden. 'Wout heeft de tijdrit gewonnen met een voorsprong van negentien seconden', zegt Vingegaard daarover. 'Natuurlijk ben ik de laatste tweehonderd meter niet meer voluit gegaan. Ook als ik dat wel had gedaan, had ik deze tijdrit niet gewonnen.'

Vingegaard zou kopmanschap wel met Van Aert willen delen

Van Aert liet vooral de nodige monden openvallen van verbazing toen hij Pogacar wist te kraken op de Hautacam. Onder meer Jan Bakelants en Serge Pauwels spraken al uit benieuwd te zijn naar wat Van Aert kan wanneer hij voor eigen kansen gaat, maar of dat gaat gebeuren? Vingegaard zou het in elk geval niet erg vinden. 'Als Wout beslist om een klimmer te worden, wil ik graag het kopmanschap met hem delen. Ik vind het altijd beter om twee kopmannen te hebben', zo luidt zijn antwoord. Daarnaast beschikt de supermarktformatie natuurlijk ook nog over Primoz Roglic, die de Tour de France gehavend moest verlaten.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws