'Teunissen staat op punt Jumbo-Visma te verruilen voor Intermarché-Wanty-Gobert' Wielrennen
Wielrennen

'Teunissen staat op punt Jumbo-Visma te verruilen voor Intermarché-Wanty-Gobert'

'Teunissen staat op punt Jumbo-Visma te verruilen voor Intermarché-Wanty-Gobert'

Mike Teunissen lijkt Team Jumbo-Visma te gaan verlaten. WielerFlits meldt namelijk dat de Nederlander dichtbij een akkoord met Intermarché-Wanty-Gobert is, aangezien hij daar vaker voor zijn eigen kansen zou mogen rijden. Teunissen is momenteel einde contract bij Team Jumbo-Visma.

Volgens de wielernieuwssite zouden er meerdere partijen in de race zijn geweest om Teunissen binnen te kunnen hengelen. Zo aasde Team BikeExchange op de Limburger, dat een rol in de lead out voor Dylan Groenewegen voor hem klaar had liggen. Ondanks het feit dat hij daar in het voorjaar ook voor eigen kansen zou mogen gaan, was Teunissen niet happig op een transfer naar de Australische formatie. Team BikeExchange dreigt namelijk te degraderen uit de WorldTour.

'Teunissen mag sprint gaan aantrekken voor Girmay'

Bij Intermarché-Wanty-Gobert zou Teunissen als schaduwkopman mogen fungeren in de klassiekers, zowel in het voorjaar als het najaar. Naast het feit dat hij elk jaar een grote ronde zou mogen betwisten, mag hij ook de sprint gaan aantrekken voor Biniam Girmay. Dit tot teleurstelling van Team Jumbo-Visma, dat Teunissen graag had willen behouden. Hij liet echter enkele weken geleden al weten in gesprek te zijn met andere ploegen. In het shirt van de supermarktformatie legde de Nederlander in 2019 nog beslag op de gele trui in de openingsrit van de Tour de France.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws