Sagan ziet Van Aert 'nieuw level' bereiken: 'Hij kan voor de gele trui gaan in de Tour de France' Wielrennen
Wielrennen

Sagan ziet Van Aert 'nieuw level' bereiken: 'Hij kan voor de gele trui gaan in de Tour de France'

Sagan ziet Van Aert 'nieuw level' bereiken: 'Hij kan voor de gele trui gaan in de Tour de France'

Tot zondag had Peter Sagan het record voor de meeste punten in de strijd om de groene trui, maar Wout van Aert troefde hem - ondanks het feit dat hij niet meesprintte in rit 19 en 21 - af. De Slovaak is onder de indruk van de kwaliteiten van zijn Belgische rivaal.

Sagan en Van Aert hebben in het verleden al wat robbertjes uitgevochten. Zo stak de Belg al eens zijn middelvinger op naar zijn concurrent, die hem in deze Tour de France nog betichtte van onzuiver sprinten in Denemarken. 'Ze hebben een gezonde slechte relatie', vertelde de woordvoerder van Sagan na dat voorval.

Na afloop van de Tour de France sprak Sagan echter vol lof over Van Aert, voor de camera van Eurosport. 'Hij is heel indrukwekkend, hij bereikt een nieuw level. Als je kijkt naar zijn resultaten in deze Tour de France: dat is geweldig. Sprinten, klimmen, tijdrijden, hij kan het allemaal', ziet ook Sagan.

'Ik weet niet waarom hij niet voor de gele trui gaat', vraagt de renner van TotalEnergies zich hardop af, waarop de interviewer handig inhaakt met de vraag of Van Aert dat inderdaad zou moeten doen. 'Ik heb zijn benen niet, maar ik denk dat hij voor de gele trui kan gaan in de Tour de France.'

Sagan ziet Van Aert 'nieuw level' bereiken: 'Hij kan voor de gele trui gaan in de Tour de France'
Wout van Aert in het geel: volgens Peter Sagan kan het

Sagan kon niet winnen in Tour, maar is toch tevreden

Voor Sagan zelf was het geen geweldige Tour, daar hij geen moment in de buurt van een ritzege kwam. Ook in Parijs kwam hij tekort. 'Ik wilde mijn sprint inzetten achter Fabio Jakobsen, maar hij trapte door zijn ketting heen. Hij stopte met trappen en ik moest er omheen, maar uiteindelijk was het niet genoeg', aldus de nummer vijf in de daguitslag.

Hij voelde zich weer op zijn plek in de Ronde van Frankrijk. 'Het was niet zo makkelijk als het lijkt, maar vanuit mijn kant was het een vrij rustige Tour. Normaal had ik altijd veel media, interviews en huldigingen, maar na covid is het wat rustiger geworden. Zonder overwinning was het vrij rustig, en dat was best goed. Het kon beter, maar het kon ook slechter. Ik neem het zoals het is.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws