Longo Borghini en Niewiadoma stuiten op sterke Vos: 'Maar wilden tijd pakken op concurrentie' Wielrennen
Wielrennen

Longo Borghini en Niewiadoma stuiten op sterke Vos: 'Maar wilden tijd pakken op concurrentie'

Longo Borghini en Niewiadoma stuiten op sterke Vos: 'Maar wilden tijd pakken op concurrentie'

Trek-Segafredo was dankzij Elisa Balsamo en Elisa Longo Borghini maandag in de Tour de France met twee vrouwen vertegenwoordigd in de kopgroep. Samen mochten ze gaan strijden om de zege in rit twee, maar het duo kon uiteindelijk niet opboksen tegen de suprematie van Marianne Vos. Datzelfde geldt voor Kasia Niewiadoma (Canyon//SRAM Racing).

Samen zetten Balsamo en Longo Borghini een aanval op poten toen de tussensprint voorbij was. Dat was een geplande actie, vertelt Longo Borghini op de website van de ploeg. 'Er was zijwind. We wilden van de gelegenheid gebruik maken om van de sprintsters en andere klassementsrensters te profiteren.' Ook Marianne Vos, Niewiadoma en Silvia Persico grepen hun kans en sprong mee, op jacht naar de toenmalige koploopster Maike van der Duin.

Longo Borghini was onder de indruk van haar ploeg- en landgenote. 'Elisa was geweldig. Ze reed alsof er geen morgen meer was', is ze vol lof. Toch kreeg de wereldkampioene het zwaar in de finale, waarna ze moest lossen. Longo Borghini kon nog wel mee, maar zag Vos uiteindelijk zegevieren. 'Chapeau voor Marianne. Ze was echt sterk, zoals ze dat altijd in dit soort finales is. Wat kun je eraan doen? Ik probeerde vroeg aan te gaan om de snelheid op peil te houden. Uiteindelijk moet je gokken.'

Longo Borghini en Niewiadoma blij met tijdwinst

Het plan van de ploeg was om tijd te pakken in het algemeen klassement. Dat is deels gelukt, want onder meer Annemiek van Vleuten (+32 seconden) en Cecilie Uttrup Ludwig (+1.36 min.) kwamen op enige achterstand dan Longo Borghini binnen. 'Aangezien ik de pure klimsters misschien niet kan volgens, moest ik iets proberen om ergens tijd te winnen. Als team hebben we goed gewerkt, we kunnen blij zijn', besluit de vrouw die vierde staat in de strijd om het geel.

Ook Niewiadoma, die derde werd, is blij tijd gepakt te hebben op haar concurrenten. 'Dat was ons doel en daarom zijn we dan ook tevreden. We streven ernaar om in de komende dagen elke kans te grijpen die zich voordient', aldus de kopvrouw van Canyon//SRAM Racing in een reactie op Twitter. Niewiadoma staat momenteel derde in het algemeen klassement.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws