Gaat Vincenzo Nibali op z'n oude dag dan toch nog voor klassement? 'Derde week op mijn best' Wielrennen
Wielrennen

Gaat Vincenzo Nibali op z'n oude dag dan toch nog voor klassement? 'Derde week op mijn best'

Gaat Vincenzo Nibali op z'n oude dag dan toch nog voor klassement? 'Derde week op mijn best'

Vincenzo Nibali kwam naar Astana Qazaqstan om nog in ieder geval een jaar lekker te fietsen in een vrije rol. Hij zou de Giro d'Italia rijden om voor een ritzege te gaan en Miguel Ángel López te ondersteunen. In de individuele tijdrit van zaterdag werd de Haai van Messina echter 'gewoon' twaalfde en staat hij er stevig tussen in het klassement. Tutto Bici ging eens poolshoogte nemen bij de Siciliaan.

Nibali, die op de eerste dag al bij de voorsten finishte op de slotklim, stelt dat hij nog niet eens voluit ging in de race tegen de klok. 'Het was een explosieve tijdrit, maar ik heb me goed verdedigd tegenover de specialisten. Ik had een goede snelheid, al heb ik geen risico's genomen in sommige slechte en gladde bochten. Ik heb het zo goed mogelijk proberen te doen.'

Voor iemand die geen ambities heeft voor het klassement bijt de Haai zich wel erg vast in het openingsweekend. Hij geeft de Italiaanse wielerfans dan ook weer een beetje hoop als hem wordt gevraagd wat zijn verdere ambities in deze ronde zijn: 'Ik moet me bovenal goed voelen, voor het klassement zijn er veel renners die hoger worden ingeschat dan ik. Ik ben echter altijd op mijn best in de derde week, dus ik heb er wel vertrouwen in.'

Nibali in grote rondes: 25 deelnames, 11 keer podium

Nibali is inmiddels 37 jaar en bezig aan zijn 26e grote ronde. In de voorgaande 25 eindige hij elf keer op het podium en reed hij zelfs zestien keer top tien. Hij won de Giro d'Italia al in 2013 en 2016, de Tour de France in 2014 en de Vuelta a España in 2010. In de laatste twee seizoenen - in het shirt van Trek-Segafredo - kon hij geen potten breken. In de Giro werd hij zevende en achttiende. In de Tour van vorig jaar gaf hij vroegtijdig op, in dienst van de Olympische Spelen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws