Ewan voelde zich 'verbazingwekkend goed' na crash in rit één: 'Kon de hele rit kracht zetten' Wielrennen
Wielrennen

Ewan voelde zich 'verbazingwekkend goed' na crash in rit één: 'Kon de hele rit kracht zetten'

Ewan voelde zich 'verbazingwekkend goed' na crash in rit één: 'Kon de hele rit kracht zetten'

Caleb Ewan heeft de tijdrit in de Giro d'Italia zaterdag zonder problemen kunnen volbrengen. De spurtbom van Lotto Soudal kwam vrijdag hard ten val in de openingsetappe, maar voelde zich zaterdag alweer stukken beter: 'Normaliter ben ik niet zo goed in tijdritten, maar vandaag kon ik de hele rit kracht zetten', vertelt de renner, die 118e werd.

Hoe is het met Ewan, daags na zijn crash in Visegrád?' Eigenlijk heel erg goed', antwoordt hij voor de camera van CyclingPro op die vraag. 'Wanneer je 's ochtends opstaat en erna op de fiets moet stappen weet je natuurlijk pas hoe het écht met je gaat, maar het ging verbazingwekkend goed vandaag (zaterdag, red.). Ik heb er gelukkig geen breuken aan overgehouden, maar slechts schaafwonden.'

Ewan leek zich vrijdag in de sprint om het roze te gaan mengen met Mathieu van der Poel en Biniam Girmay, tot het moment waarop hij het achterwiel van laatstgenoemde renner aantikte. 'Ik wilde naar links uitwijken en kwam toen erg dichtbij. Het was hele slechte timing. Dit soort dingen gebeuren soms in sprints', zo geeft hij tekst en uitleg.

Ewan met vertrouwen naar rit drie: 'Dat wordt een belangrijke'

Zondag wordt er voor de laatste keer deze Giro gekoerst in Hongarije en krijgt de renner een nieuwe kans op een ritzege voorgeschoteld. 'Dat wordt een belangrijke. Hopelijk voel ik me morgenochtend weer net zo goed.' Het routeboek heeft hij echter nog niet bekeken. 'Dat ga ik vanavond doen. Laten we hopen dat het niet te zwaar wordt, al ben ik wel goed aan het klimmen. Waar de sprinters er dan misschien afvliegen, zal ik in het voordeel zijn.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws