López en Astana met ervaren raadgever naar Giro: 'Nibali zal belangrijke adviezen geven' Wielrennen
Wielrennen

López en Astana met ervaren raadgever naar Giro: 'Nibali zal belangrijke adviezen geven'

López en Astana met ervaren raadgever naar Giro: 'Nibali zal belangrijke adviezen geven'

Astana Qazaqstan Team staat vrijdag met een sterk team aan de start van de Giro d'Italia. De ploeg uit Kazachstan, dit seizoen nog niet zo succesvol, rekent op Miguel Ángel López voor het eindklassement.

Ploegleider Stefano Zanini werd door het Colombiaanse El Tiempo gevraagd naar de ambities van de ploeg voor de Ronde van Italië. 'We willen met López voor het eindpodium gaan' klinkt het stellig. 'We gaan ervan uit dat dit haalbaar is. López is de kopman van de ploeg en hij zal bijgestaan worden door Vincenzo Nibali, die hem belangrijke adviezen zal geven.'

Astana verwacht zware strijd om roze trui

'Het parcours is goed voor Miguel Ángel', kijkt Zanini naar de vele beklimmingen die het peloton te wachten staan. López en Astana willen ook etappes winnen, maar het eindklassement is toch het grote doel. 'Ik verwacht een open Giro, aangezien er geen duidelijke favoriet is. Er zijn veel podiumkandidaten en ik zie niet direct een ploeg die het gewicht op zich zal nemen.'

De afwezigheid van bijvoorbeeld Tadej Pogacar en Primoz Roglic maakt het echter niet makkelijker volgens Zanini. 'Het zal een lastige ronde worden, ik voorzie veel strijd.' López reed de Giro tot dusver drie keer, met een derde plek in 2018 als beste notering. Nibali won de ronde tweemaal, in 2013 en 2016.

Selectie Astana Qazaqstan Team Giro d'Italia 2022

Miguel Ángel López
Vincenzo Nibali
Harold Tejada
Joe Dombrowski
Vadim Pronskiy
David de la Cruz
Fabio Felline
Valerio Conti


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws