Ganna, die 500 Zwitserse frank lichter is door boete, heeft 'crossed fingers' voor rit naar Tortoreto Wielrennen
Wielrennen

Ganna, die 500 Zwitserse frank lichter is door boete, heeft 'crossed fingers' voor rit naar Tortoreto

Ganna, die 500 Zwitserse frank lichter is door boete, heeft 'crossed fingers' voor rit naar Tortoreto

Voor Filippo Ganna was de derde rit van Tirreno-Adriatico er één met twee gezichten. De Italiaan behield zijn leiderstrui en werkte een goede rit af, maar moest na afloop wel lappen bij de organisatie.

Ganna heeft namelijk een bidon weggegooid op de verkeerde plaats, waardoor hij 500 Zwitserse frank moet betalen. Daarnaast verliest hij 25 UCI-punten voor de World Ranking.

Na afloop deed Ganna nog kort zijn praatje via de communicatie van zijn ploeg INEOS Grenadiers. 'Er stond veel wind, maar we hadden onze positionering goed op orde. De jongens hebben het geweldig gedaan', doelt hij op de waaiercoup van Jumbo-Visma. 'Ikzelf verloor de aansluiting op vijftien kilometer van het einde, maar uiteindelijk kon ik die scheve situatie zelf rechtzetten.'

Donderdag staat de heuvelrit naar Tortoreto op de rol, waarin Ganna met de billen bloot zal moeten. 'Het is een zware rit, met een zware beklimming op het einde. Crossed fingers voor mijzelf, maar we hebben sowieso een mooie ploeg voor deze ritten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws