Benoot deelt complimenten uit aan Van Aert en Van Baarle: 'Dat maakt het leven iets makkelijker' Wielrennen
Wielrennen

Benoot deelt complimenten uit aan Van Aert en Van Baarle: 'Dat maakt het leven iets makkelijker'

Benoot deelt complimenten uit aan Van Aert en Van Baarle: 'Dat maakt het leven iets makkelijker'

Plots waren ze daar, met vijf of zes op een rij: Jumbo-Visma leukte de tot dan toe saaie vierde etappe van Tirreno-Adriatico op met een heuse waaierpoging. Uiteindelijk leverde het niets op in de zin van tijdsverschillen, maar de concurrentie is gewaarschuwd: ook in Italië staan de geelzwarten op scherp.

'Ik denk dat we een aantal mannen flink hebben verrast door onze coup. Helaas is er geen klassementsrenner in de problemen gekomen, maar het was het proberen waard', liet Wout van Aert na afloop van de rit al weten.

Tiesj Benoot, samen met Wilco Kelderman (en wellicht ook Primoz Roglic) de klassementsman van dienst, deed ook nog zijn verhaal bij VTM. 'Ja, als je Van Aert en Dylan van Baarle hebt om het op de kant te trekken... dat maakt het leven iets makkelijker', vertelde de man uit Gent met een grote glimlach.'

Benoot: 'Mannen van INEOS reden niet vol mee'

'Het stuk was iets te kort om een voorsprong te hebben die groot genoeg was voor het tegenstuk dat daarna kwam', ging Benoot verder. 'En de mannen van INEOS Grenadiers reden ook niet vol mee, had ik het gevoel.'

Waarom deed Jumbo-Visma die couppoging dan precies? 'Doel één was om voor het klassement wat verschil te maken', legt de Belg uit. 'Natuurlijk, als je de rit kunt winnen laat je dat niet liggen. Maar het initiële doel was om tijd te winnen', sloot Benoot, die nog lek reed in de laatste drie kilometer, af. Dat heeft geen gevolgen voor zijn plaats in het klassement, daar hij dezelfde tijd heeft gekregen als de rest van het peloton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws