Ganna, Evenepoel en BORA halen stunt uit in de Vuelta: 'Hadden het er al over bij de verplaatsing' Wielrennen
Wielrennen

Ganna, Evenepoel en BORA halen stunt uit in de Vuelta: 'Hadden het er al over bij de verplaatsing'

Ganna, Evenepoel en BORA halen stunt uit in de Vuelta: 'Hadden het er al over bij de verplaatsing'

Een van de absolute smaakmakers van de laatste etappe in de Vuelta a España, was Filippo Ganna. De Italiaan van INEOS Grenadiers forceerde samen met Remco Evenepoel en Kaden Groves de definitieve afsplitsing van de kopgroep met het peloton, en streed vervolgens tegen diezelfde Groves om de ritwinst. Hij kwam tekort, maar kleurde de rit.

Direct na de streep geeft Ganna dan ook aan dat hij zeer tevreden is over zijn etappe. 'Ja dit was een hele knappe prestatie van ons, we hebben echt een mooie koers gereden. Het is ook heel mooi voor al het publiek dat hier aanwezig is in Madrid. Ik denk dat zij ook tevreden kunnen zijn met deze koers', aldus de runner-up in de slotrit bij Eurosport.

Met nog 37 kilometer te rijden zette Evenepoel zijn aanval in. De Italiaan sprong gelijk vinnig mee en ook Groves was bij de pinken. De drie reden naar Rui Costa (Intermarché), Nico Denz en Lennard Kämna (beiden BORA) toe. Het zestal had meteen een goede samenwerking te pakken en zelfs Costa, die normaal toch te boek staat als een lastige vluchtgenoot, deed zijn kopbeurtjes. 'Ik ben hier heel blij mee', zegt Ganna dan ook. 'Het had natuurlijk iets beter kunnen zijn door te winnen, maar de Vuelta zit erop en ik kan niet klagen.'

Ganna: 'We hadden het er al over bij de verplaatsing'

Dat Ganna en Evenepoel samen zouden aanvallen, was niet helemaal ongepland. 'Tijdens de verplaatsing zeiden we al tegen elkaar: "misschien moeten we het maar proberen, wie weet slagen we wel". Ik dacht in eerste instantie vooral dat het een geintje was, maar hij nam het uiteindelijk super serieus!', aldus een lachende Ganna, die wel in was voor een mooi avontuur in de laatste etappe. Groves won de rit, voor Ganna. Evenepoel zette zijn sprint al in met nog vijfhonderd meter te rijden en moest uiteindelijk genoegen nemen met een achtste plaats.

In BORA-hansgrohe hadden Ganna en Evenepoel uiteindelijk twee bondgenoten, met Kämna en Denz. Laatstegenoemde genoot van de stunt. 'Ons doel was om na de tussensprint chaos te maken met Lennard. Dat deden we meer om een waardevol einde te geven aan deze Vuelta, totdat er opeens sterke renners bij ons kwamen. Toen duidelijk was dat we het konden halen, heb ik geprobeerd nog een beetje te sparen en Lennard heeft alles gegeven om het gat te behouden. In de sprint ging ik uiteindelijk te laat aan en zat ik iets te ver, maar dat is tegen Groves en Ganna geen schande. Het is cool om zo een show te maken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws