Ganna gaat leiderstrui Tirreno-Adriatico niet verdedigen: 'Misschien beter als ik hem verlies' Wielrennen
Wielrennen

Ganna gaat leiderstrui Tirreno-Adriatico niet verdedigen: 'Misschien beter als ik hem verlies'

Ganna gaat leiderstrui Tirreno-Adriatico niet verdedigen: 'Misschien beter als ik hem verlies'

Filippo Ganna lijkt niet zinnens om zijn leiderstrui in de Tirreno-Adriatico te verdedigen. De Italiaan pakte met een fenomenale tijdrit de leiding in het klassement, maar maalt er niet om als hij deze in de rit van dinsdag al verliest.'

'We zullen zien of ik woensdag nog in de blauwe trui zal rijden', vertelt Ganna in zijn startinterview. 'De ploeg kan niet al te veel energie verspillen aan mijn leiderstrui, omdat we de kopmannen moeten beschermen.' INEOS Grenadiers rekent op Thymen Arensman, Tao Geoghegan Hart en Tom Pidcock voor de algemene rangschikking.

'Ik denk dat het misschien beter is om de leiderstrui kwijt te spelen, zodat we energie kunnen besparen en ik later nog op zoek kan gaan naar een ritzege', aldus Ganna.

'Ik heb de trui genomen, maar het maakt me niet uit als ik de trui verlies', herhaalt de man uit Verbania. 'Ons doel is - ook omdat we geen sprinter hebben - is energie besparen en heelhuids de finish te bereiken.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws