Ganna kon niet harder in tijdrit Giro: 'Misschien zag Remco wel 65 kilometer per uur staan' Wielrennen
Wielrennen

Ganna kon niet harder in tijdrit Giro: 'Misschien zag Remco wel 65 kilometer per uur staan'

Ganna kon niet harder in tijdrit Giro: 'Misschien zag Remco wel 65 kilometer per uur staan'

Filippo Ganna gold als een grote favoriet voor de openingstijdrit van de Giro d’Italia, maar zag zich gestuit door een oppermachtige Remco Evenepoel. De achterstand van 22 seconden kon Ganna na afloop niet wijten aan een fout of mindere prestatie.

‘Ik reed de tijdrit zoals we gepland hadden. Ik kon niet beter, dus ik ben blij met de prestatie’, vertelt Ganna aan Tuttobiciweb. ‘Remco was gewoon sterker, veel sterker dan de rest, dus ik kan alleen maar chapeau zeggen.’

De snelheden in de tijdrit lagen hoog, ver boven de vijftig kilometer per uur. ‘Terwijl ik trapte zag ik zestig kilometer per uur op mijn computertje, Misschien kon Remco wel 65 kilometer per uur zien’, grapt Ganna, die nog altijd volop kans heeft om het roze te dragen in de eerste week. ‘We gaan het de komende dagen met de ploeg bespreken. We bekijken het dag per dag’, besluit de Italiaans kampioen tijdrijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws