Ganna lost waarschuwingsschot en duikt in 35 minuten-test onder werelduurrecord-gemiddelde Wielrennen
Wielrennen

Ganna lost waarschuwingsschot en duikt in 35 minuten-test onder werelduurrecord-gemiddelde

Ganna lost waarschuwingsschot en duikt in 35 minuten-test onder werelduurrecord-gemiddelde

Filippo Ganna lijkt klaar om het werelduurrecord aan te vallen. De Italiaan gaat zaterdagavond in het Zwitserse Grenchen een poging doen om het record van Dan Bigham (die nog maar enkele weken staat) te verbeteren. In een eerste test waren de signalen alvast goed.

Ganna reed woensdag op de Italiaanse baan van Montichiari 35 minuten volle bak en dat leverde volgens La Gazzetta dello Sport een gemiddelde van 56,160 kilometer per uur op. Dat komt neer op een halve kilometer meer dan Bigham, die in augustus het werelduurrecord van Victor Campenaerts verbrak. Het record van Bigham staat op 55,548 meter in een uur tijd. Ganna wil daar zaterdag dik overheen.

Bij INEOS Grenadiers halen ze in ieder geval alles uit de kast om de droom van Ganna werkelijkheid te laten worden. Er werd al een geweldige Pinarello-fiets gepresenteerd, de eerste fiets ooit gemaakt door een 3D-printer. Ook ontwierp Ganna zijn eigen shirt, al zal hij die zaterdag alleen dragen tijdens de opwarming.

Ganna had veel aan werelduurrecord Bigham

Volgens Ganna's trainer Dario David Cioni is zijn pupil er klaar voor. 'Het meeste werk is gedaan, het gaat nu alleen nog om de details. Pippo heeft al op de baan in Grenschen gereden en zal vrijdag voor het eerst zijn fiets uittesten. Het record van Dan (Bigham, red.) was voor ons cruciaal als het gaat om het materiaal. We hebben in de afgelopen maanden nog onmisbare tests uitgevoerd voor de ontwikkeling van de fiets en de wielen. Die hadden we nooit gedaan als Dan het record niet had aangevallen', zo klinkt het bij Tutto Bici.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws