Ganna zet vraagtekens bij coronabeleid in koersen: 'PCR-testen zijn onze nieuwe rivalen' Wielrennen
Wielrennen

Ganna zet vraagtekens bij coronabeleid in koersen: 'PCR-testen zijn onze nieuwe rivalen'

Ganna zet vraagtekens bij coronabeleid in koersen: 'PCR-testen zijn onze nieuwe rivalen'

Filippo Ganna heeft respect voor Covid-19, maar de Italiaan ziet wel een dubbele moraal in het peloton. Dat vertelt hij in La Gazzetta dello Sport. Volgens hem rijden renners regelmatig ziek door, maar moeten ze meteen uit koers als er sprake is van een coronabesmetting.

'Ik overdrijf misschien een beetje, maar voor de pandemie reden we bijna altijd door, ook met een longontsteking. Nu het Covid-19 heet, word je naar huis gestuurd, zelfs als je net als Aleksandr Vlasov in de Ronde van Zwitserland een etappe gewonnen hebt.' In Zwitserland was niet alleen Vlasov de sigaar, het halve peloton stapte af en meerdere ploegen gingen zelfs in z'n volledigheid naar huis.

Ganna beseft dat de Tour de France om de hoek ligt en dus zijn renners en ploegen heel voorzichtig als het over het virus gaat. 'Het is nodig om meer voorzichtig te zijn, en dan gaan we in de komende dagen zien wat er gebeurt. De PCR-testen zijn onze nieuwe rivalen', zegt hij met gevoel voor poëzie.

Ganna vraagt om respect van omstanders

Toch vraagt hij ook begrip van mensen rond de koers. Ganna won woensdag het Italiaans kampioenschap tijdrijden en zag daar tot zijn eigen spijt dat er van coronamaatregelen weinig terecht kwam. 'We moeten de interne regels accepteren. Kijk om je heen, bijna niemand hier draagt een mondkapjes. Mensen zouden meer respect moeten hebben voor de atleten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws