Garzelli ziet Evenepoel graag 'uitzonderlijke' Giro rijden: 'Zou een verstandige keuze zijn' Wielrennen
Wielrennen

Garzelli ziet Evenepoel graag 'uitzonderlijke' Giro rijden: 'Zou een verstandige keuze zijn'

Garzelli ziet Evenepoel graag 'uitzonderlijke' Giro rijden: 'Zou een verstandige keuze zijn'

Voormalig renner en winnaar van de Giro d’Italia Stefano Garzelli hoopt dat Remco Evenepoel in 2023 de Giro zal rijden. De Italiaan ziet een parcours dat voor de Belg gemaakt is. ‘Renners als hij zijn verleid met vele tijdritkilometers.’

Garzelli vierde in het verleden vele successen in de Giro. Zo won de inmiddels 49-jarige de grote ronde in 2000 en stond hij twee keer als de nummer twee op het podium. Verder won Garzelli zeven etappes en was hij tweemaal bergkoning. Dat de ex-renner door Marca dan ook om zijn mening over zowel de vorige als de volgende Giro wordt gevraagd, is dan ook niet zo vreemd. De recente – waarin Jai Hindley op de voorlaatste dag Richard Carapaz uit de roze leiderstrui reed – kon Garzelli weinig bekoren. ‘Dit jaar was het niet al te spectaculair, omdat alles in drie kilometer op de Marmolada werd beslist.’

Wat betreft de editie van volgend jaar is Garzelli hoopvol gestemd. ‘Er zullen verschillende zeer goede renners meedoen op een uitzonderlijk parcours.’ Met zeer goede renners doelt de ex-coureur op onder meer Evenepoel. Hoewel de deelname van de Belg nog niet bevestigd is, heeft hij zelf al zijn interesse uitgesproken voor de Italiaanse grote ronde. ‘Renners als Evenepoel of Thomas (Geraint, red.) zijn verleid met vele tijdritkilometers. Na het winnen van de Vuelta is de Giro een verstandige keuze voor Remco. Hij zou terecht gaan’, ziet Garzelli de deelname van de ronderenner alvast zitten.

Giro 2023 trapt af met tijdrit

Het parcours van de volgende Giro werd in oktober geopenbaard. De koers kent drie tijdritten en is mede daardoor gemaakt voor Evenepoel, al is de laatste tijdrit een halve klimtijdrit met finish op de loeisteile Monte Lussari. Verder kent de komende Giro een traditioneel zwaar slotstuk met meerdere bergetappes. De Giro begint volgend jaar op 6 mei in Fossacesia Marina met een tijdrit van ruim achttien kilometer.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws