Gaudu de slimste in slotrit Ronde van Luxemburg, Almeida eindwinnaar Wielrennen
Wielrennen

Gaudu de slimste in slotrit Ronde van Luxemburg, Almeida eindwinnaar

Gaudu de slimste in slotrit Ronde van Luxemburg, Almeida eindwinnaar

David Gaudu heeft de slotrit van de Ronde van Luxemburg 2021 op zijn naam geschreven. De jonge Fransman bleef met een slimme aanval leider João Almeida voor, die uiteraard wel het eindklassement naar zich toetrekt.

Zonder Bauke Mollema, die gisteren in de tijdrit hard viel, vertrok het peloton voor de heuvelachtige slotrit van de Ronde van Luxemburg. De leiderstrui van Almeida leek een onneembare vesting, maar met een mooie ritzege was er natuurlijk nog genoeg om voor te strijden voor het restant van het peloton.

De eersten die ten aanval trokken waren Benjamin King (Rally), Otto Vergaerde (Alpecin), Morten Hulgaard (Uno-X Pro) en Kenny Molly (Bingoal). Dit viertal kreeg een paar minuten cadeau van het peloton, waar AG2R Citroën Team de handschoen oppakte in dienst van hun kopmannen Benoit Cosnefroy en Andrea Vendrame.

Met nog dertig kilometer te gaan pakte Trek-Segafredo over, in dienst van onder meer Nibali. De concurrentie was in de personen van David Gaudu en Marc Hirschi goed bij de pinken, terwijl op die manier ook het gat naar de kopgroep aanzienlijk verkleind werd. Op twintig kilometer van de finish was hun verhaal afgelopen.

O'Connor en Deceuninck maken tempo

In de daaropvolgende stroken was het de nummer vier van de Tour de France, Ben O'Connor, die het tempo hoog hield. Vervolgens namen de ervaren jongens van Deceuninck-Quick-Step, zoals Dries Devenyns over. Hun kopman Almeida moest tenslotte veilig door het centrum van Luxemburg-stad geloodst worden.

Hirschi pikte nog enkele secondes mee bij de laatste tussensprint, waarna Formolo in de slotkilometers het tempo opvoerde. Quintana was vervolgens de eerste die een echte aanval plaatste, maar die werd overrompeld door de echte favorieten. Cosnefroy, Hirschi en Almeida bleven over, met nog één kilometer te gaan. Zij keken echter naar elkaar, waardoor Gaudu van achteruit erop en erover kon. Almeida probeerde er nog heen te sprinten, maar kwam net te laat.

Uitslag & eindklassement etappe 5 Ronde van Luxemburg 2021 

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws