Gaudu na gesteggel cryptisch over relatie met Démare: 'We moeten in de koers zien of we kunnen samenwerken' Wielrennen
Wielrennen

Gaudu na gesteggel cryptisch over relatie met Démare: 'We moeten in de koers zien of we kunnen samenwerken'

Gaudu na gesteggel cryptisch over relatie met Démare: 'We moeten in de koers zien of we kunnen samenwerken'

David Gaudu gaat in 2023 op voor zijn achtste seizoen bij Groupama-FDJ. De Franse klimmer kwam deze winter vooral in het nieuws met boude uitspraken over ploeggenoot Arnaud Démare. In gesprek met Le Télégramme komt Gaudu terug op het gesteggel en kijkt hij vooruit naar het nieuwe seizoen.

Het was meer dan opvallend in januari. Gaudu liet zich in de comments van Discord helemaal gaan over zijn Franse teamgenoot. Zo zei de klimmer bijvoorbeeld dat 'Arnaud mij ooit bewust wilde laten crashen en niet bij mij de lift in wilde stappen' en 'ik wil hem niet in de Tour de France, of het moet voor een goede Netflix-aflevering zijn'. Beide mannen waren volgens Gaudu 'bezig aan een kruistocht' en 'praatten niet met elkaar'.

'Alles is gekalmeerd', vertelt Gaudu nu over het gedoe met Démare. 'Het team heeft haar werk gedaan en nu blijft alles intern. Wat gebeurd is, is gebeurd. We kunnen het verleden niet uitwissen. Misschien heeft dit het wel mogelijk gemaakt om zaken te verbeteren. We gaan al samen rijden in Parijs-Nice. Hij zal streven om podium te rijden in de sprints en ik mik op het algemeen klassement. We moeten wel samen leven. Beste vrienden zullen we misschien nooit worden, maar we zullen in de koers moeten kijken of we kunnen samenwerken', is Gaudu cryptisch.

Gaudu: 'Ik wil in alle races sterk zijn'

Of het imago van Gaudu nu een klap heeft gekregen? 'Ik weet het niet. Het publiek zal beslissen. Misschien moet ik heel erg mijn best doen in de Tour de France om mijn imago te herstellen. In de dagen na mijn uitspraken heb ik Twitter verwijderd en blokkeerde ik berichten op Instagram. Verder deed ik mijn werk: fietsen. Het team beperkt me niet op social media. Dat blijft allemaal bij mij.'

Gaudu kijkt ook vooruit naar 2023. De Fransman lijkt stiekem zijn vierde plaats in de Tour de France van 2022 te willen verbeteren. 'Ik ben heel blij dat ik aanstaande vrijdag weer kan starten in de Tour of the Alps. Het is een prachtige koers. Ik wil de prestaties van mijn stages zien. Aan mijn werk heeft het in elk geval niet gelegen. Ik ben hier om het algemeen klassement uit te spelen, maar het gehele seizoen wil ik de top van de top laten zien. Dat zou betekenen dat ik mijn regelmaat van 2021 en mijn Tourvorm van 2022 laat zien. Ik wil in alle races sterk zijn.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news