Gaudu verontschuldigt zich na verlies van 11 plekken in klassement: 'Lichaam zei nee' Wielrennen
Wielrennen

Gaudu verontschuldigt zich na verlies van 11 plekken in klassement: 'Lichaam zei nee'

Gaudu verontschuldigt zich na verlies van 11 plekken in klassement: 'Lichaam zei nee'

David Gaudu was tot de slotrit bezig met een zeer verdienstelijke Dauphiné. Aan de slotdag heeft hij echter een bittere nasmaak overgehouden. De Franse klimmer verloor dik zeven minuten op de winnaar, daardoor kelderde hij van de zesde naar de zeventiende plek in de algemene rangschikking.

Voor Gaudu begon de Dauphiné goed. In de derde etappe klopte hij in extremis Wout van Aert in een sprint bergop. Verder stond hij tot de slotdag zesde in het algemeen klassement. Op de laatste dag ging het echter helemaal mis, zoals het kopmannen van Groupama-FDJ wel vaker vergaat. Op de slotklim kraakte Gaudu volledig, waarna hij in het spoor van ploeggenoten Rudy Molard en Keven Geniets over de streep werd geloodst.

Het eind verdict was hard voor de Fransman: van plek zes naar plaats zeventien. Elf plekken verliezen in de slotrit, dat doet pijn voor een klassementsrenner. 'Er zijn dagen dat het niet wil, het lichaam zei nee. Ik probeerde het vol te houden maar ik merkte dat het niet ging', citeert Cyclism’Actu Gaudu na afloop.

‘Ik ben teleurgesteld, ik verontschuldig me tegenover het team’, vervolgt Gaudu. ‘Ik moet rusten en herstellen.' Gaudu maakt zich nog geen zorgen voor de Tour de France. 'De derde week van de Tour is nog ver weg.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws