Jumbo-Visma ziet Kuss meedoen met de sterksten: 'Kunnen hierop verder bouwen' Wielrennen
Wielrennen

Jumbo-Visma ziet Kuss meedoen met de sterksten: 'Kunnen hierop verder bouwen'

Jumbo-Visma ziet Kuss meedoen met de sterksten: 'Kunnen hierop verder bouwen'

Jumbo-Visma kijkt tevreden terug op de eerste etappe van de Ronde van Zwitserland. Sepp Kuss eindigde namens de Nederlandse ploeg als negende in een elitegroepje van ongeveer vijftien renners. ‘Ook de andere jongens lieten vandaag een goed niveau zien.’

In tegenstelling tot in het Critérium du Dauphiné – die zondag werd gewonnen door Primoz Roglic – koerst Jumbo-Visma in Zwitserland met een team vol vrijbuiters. Van die vrijbuiters hield Kuss in de lastige openingsetappe het beste stand. De Amerikaanse klimmer volgde op de laatste klim de beste renners, aan de finish kwam hij als negende binnen. ‘Het was een zware rit. Er werd heel hard gereden. De klassementsploegen hielden vandaag al de controle en op de laatste klim ontplofte het volledig’, vertelt ploegleider Marc Reef op de ploegsite.

Reef zag tot zijn tevredenheid dat Kuss meekon in de zware finale, waar renners als Gino Mäder en Daniel Felipe Martínez juist moesten lossen. ‘De sterksten bleven over en Sepp kon volgen en meedoen. Dat geeft vertrouwen voor de komende dagen. We kunnen hierop verder bouwen. Ook de andere jongens lieten vandaag een goed niveau zien.’ De Ronde van Zwitserland gaat maandag verder met een soortgelijke etappe als zondag.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws