Gaudu was 'niets geweest' zonder ploeggenoten: 'Dan had ik twintig minuten verloren' Wielrennen
Wielrennen

Gaudu was 'niets geweest' zonder ploeggenoten: 'Dan had ik twintig minuten verloren'

Gaudu was 'niets geweest' zonder ploeggenoten: 'Dan had ik twintig minuten verloren'

David Gaudu wist zich woensdag knap te handhaven in de top van het klassement van de Tour de France. De kopman van Groupama-FDJ staat nu zevende, op 3.13 minuut van leider Jonas Vingegaard. 'Ik mag tevreden zijn', stelde hij na afloop.

Gaudu leek meerdere malen definitief te plooien gedurende de etappe. 'Het was van begin tot einde een gekke rit', blikte hij na afloop terug. 'Ik had het lastig op het begin, met name op de Galibier. Ik bleef echter kalm en kon rekenen op een geweldige ploeg', zo bedankt hij zijn meesterknechten Valentin Madouas, Michael Storer en Kevin Geniets.

'Zonder hen was ik vandaag niets. Als ze er niet zouden zijn, had ik misschien twintig minuten verloren', geeft Gaudu aan. 'Uiteindelijk ging het op de laatste klim heel goed. Ik voelde me prima en wist dat het heel lastig zou worden. Het doel was om niet koste wat kost aan te blijven haken', zo verklaart hij de tactiek van zijn ploeg.

Gaudu en Groupama-FDJ dachten al dat Vingegaard de beste was

'We hadden al het vermoeden dat Jonas Vingegaard de beste zou zijn en we probeerden de jongens voor ons één voor één op te rapen, wat uiteindelijk gebeurde. Ik sprong over Tadej Pogacar heen, over Adam Yates', zo vertelt de gelukkige nummer vijf van de daguitslag.

'Uiteindelijk heb ik me niet over de kop gereden en ik kijk nu al uit naar de rit van morgen', aldus Gaudu over de rit naar Alpe d'Huez. 'Ik ben in ieder geval zeer tevreden met afgelopen dag.' Gaudu zakte wel een plekje in het klassement, van zes naar zeven.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws