Sterke Thomas onder de indruk van Jumbo-Visma: 'Zij reden ongelooflijk vandaag' Wielrennen
Wielrennen

Sterke Thomas onder de indruk van Jumbo-Visma: 'Zij reden ongelooflijk vandaag'

Geraint Thomas eindigde woensdag als vierde in de elfde etappe van de Tour de France. De 36-jarige Brit van INEOS Grenadiers finishte achter winnaar Jonas Vingegaard, Nairo Quintana en Romain Bardet en vindt zich momenteel terug op de vierde plaats in het algemeen klassement.

Thomas is bezig aan een uiterst solide Tour de France en is na elf etappes dé man voor het klassement van INEOS Grenadiers. Adam Yates bevindt zich na een zesde plaats slechts veertig seconden achter Thomas in het algemeen klassement, maar het is de oudste van de twee die tot op heden de sterkste indruk maakt namens de Britse formatie.

De winnaar van de Tour de France van 2018 kon vroeg in de etappe als enige aanhaken toen Jumbo-Visma met Primoz Roglic en Vingegaard de koers hard probeerde te maken. De Brit reed telkens mee in het wiel van één van de drie heren en kwam zodoende het eerste gedeelte van de etappe goed door. Op de slotklim had hij echter iets meer moeite om het tempo te volgen en waren lichte mannen als Quintana en Bardet net wat sterker dan de Brit.

Thomas heeft nog volop kans op podium in Tour de France

'Ik probeerde gewoon om zo snel mogelijk aan de top te komen' zo tekent VeloNews na afloop de reactie van Thomas op. 'Jumbo-Visma reed ongelooflijk vandaag. Ze hadden de renners en gebruikten ze. We hadden het verwacht, maar op de Galibier was het in stukken gebroken. Daarna kwam het weer samen, maar op de Col du Granon ontplofte het weer.'

Uiteindelijk wist Thomas dik een minuut te pakken op Pogacar in het algemeen klassement, maar vooralsnog zijn de verschillen voor de plekken op het podium klein. Na Vingegaard volgt een gat van 2.16 minuten op Bardet, maar daarna volgen Pogacar (2.22 minuten), Thomas (2.26 minuten) en Quintana (2.37 minuten) binnen 21 seconden van elkaar. Donderdag wordt er meer duidelijk in de verhoudingen tussen de favorieten, als de rit richting de Alpe d'Huez volgt.