Gaudu zag Pogacar en Vingegaard eerst wegrijden: 'Iedereen dacht toen: 'Laat ze maar doen'' Wielrennen
Wielrennen

Gaudu zag Pogacar en Vingegaard eerst wegrijden: 'Iedereen dacht toen: 'Laat ze maar doen''

Gaudu zag Pogacar en Vingegaard eerst wegrijden: 'Iedereen dacht toen: 'Laat ze maar doen''

Niet Jonas Vingegaard maar David Gaudu was de grote uitdager van Tadej Pogacar tijdens de vierde etappe van deze Parijs-Nice. De Fransman maakte gebruik van het tactisch steekspel tussen de nummer één en twee van de afgelopen Tour de France om te anticiperen. Pogacar kon de sprong nog maken naar Gaudu, Vingegaard plafonneerde volledig. De Sloveen was in de sprint te sterk voor Gaudu.

'Het was een moeilijke dag. Het was echt zwaar. Door de wind was het nerveus. Het was vandaag nooit echt rustig. Maar het was wel een goede dag. Ik heb kunnen steunen op een heel sterk team', zo is de eerste reactie van Gaudu bij Cycling Pro Net. Door zijn tweede plaats boven op La Loge des Gardes staat de renner van Groupama-FDJ nu ook tweede in het algemeen klassement, op amper tien seconden van Pogacar.

Toch leek het in eerste instantie al snel een duel te worden tussen Pogacar en Vingegaard. De Deen prikte op vier kilometer van de aankomst een eerste keer, met de Sloveen in zijn spoor fietsten ze al snel een voorsprong van een tiental seconden bij elkaar. 'Ik wilde me niet forceren door hen te proberen volgen', aldus Gaudu, die in de achtervolgende groep bleef zitten. 'Iedereen in onze groep had dezelfde reactie: 'Laat ze maar doen.''

Gaudu: 'Ik denk toch dat Pogacar meer bezig zal zijn met Vingegaard dan met mij'

Omdat Pogacar niet wilde meewerken met Vingegaard, werden de twee terug ingelopen. Net op dat moment ging Gaudu ervandoor. 'Ik heb even kunnen recupereren en dacht dan 'waarom niet?'. Ik wilde anticiperen en zag dat er niemand in mijn wiel zat. Toen Pogacar bij me kwam deed ik alles om aan te haken. In de sprint was hij sterker dan mij. Jammer genoeg word ik tweede, maar het is wel tweede achter Pogacar, hé.'

'Of er iets te doen valt aan Pogacar? We gaan proberen de kansen te grijpen die zich aandienen. We gaan zien hoe het loopt. Misschien dat ik iets minder ruimte zal krijgen omdat ik nu hoger sta in het klassement. Maar ik denk toch dat Pogacar meer bezig zal zijn met Vingegaard dan met mij', zo sluit de Fransman af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws