Gaviria en Guerreiro vullen grote leegte die Valverde bij Movistar achterlaat op Wielrennen
Wielrennen

Gaviria en Guerreiro vullen grote leegte die Valverde bij Movistar achterlaat op

Gaviria en Guerreiro vullen grote leegte die Valverde bij Movistar achterlaat op

Ruben Guerreiro en sprinter Fernando Gaviria rijden vanaf komend seizoen voor Movistar. Guerreiro verlaat EF Education-EasyPost en tekent voor drie seizoenen bij de Spaanse ploeg. Gaviria maakt de overstap van UAE Team Emirates en heeft slechts een contract voor een jaar bij Movistar.

Guerreiro reed de afgelopen drie jaar bij de Amerikaanse formatie en had daar een contract tot eind 2023, maar zal dus nu het Team van Eusebio Unzué versterken. De Portugees zegt op de website van Team Movistar altijd al fan geweest te zijn van de ploeg. 'Team Movistar is een ploeg die ik altijd heb bewonderd sinds ik klein was, het was een van mijn favoriete teams. De kans om bij hen te komen rijden, maakt me erg blij en motiveert me enorm. Ik wil mijn kwaliteiten als wielrenner bevestigen; ik denk dat ik nog niet het maximale van mijn kunnen heb bereikt en ik denk dat de komende jaren misschien wel de besten van mijn wielerleven zijn.'

'Ik heb hoge verwachtingen voor deze komende drie seizoenen en ik zou graag het beste uit mijzelf halen als klimmer', vervolgt Guerreiro. 'Of ik nu vecht in de grote rondes of in wedstrijden van een week, of strijd in zware eendagskoersen zoals in de Ardennen, wat ik erg leuk vind. Hopelijk kan ik vechten om goede klassementen te rijden in de Giro d'Italia of de Vuelta a España, twee van mijn favoriete koersen. Wie weet: ik ga alles geven voor dit team.'

Guerreiro begon zijn carrière bij het continentale Axeon Cycling Team in 2015, waarna hij nog voor Trek-Segafredo en Katusha Alpecin reed. De Portugese klimmer won in 2020 een rit en het bergklassement in de Ronde van Italië. Daarnaast won hij dit jaar de Mont Ventoux Dénivelé Challenge.

Gaviria: 'Is een team met een grote geschiedenis'

Gaviria reed de afgelopen vier seizoenen bij UAE, maar kon daar de verwachtingen niet waarmaken. Hij won voor de ploeg slechts één etappe in een grote ronde. Recent kondigde teammanager van UAE Joxean Fernández Matxin al aan dat de Colombiaan zou vertrekken, mede door de volgens Matxin gebrekkige arbeidsethos van Gaviria.

Gaviria kijkt in ieder geval uit naar een nieuwe uitdaging bij Movistar. 'Ik sluit aan bij een zeer prestigieuze ploeg, die tot nu toe erg gericht was op klimmers. Het vertrouwen in mij als sprinter geeft mij extra motivatie om een ploeg van deze omvang te vertegenwoordigen. Het is een team met een grote geschiedenis, waar veel belangrijke renners hebben gereden.'

'Ik ben blij dat ik het team verder kan helpen. Het belangrijkste is dat ik goed in de ploeg pas. Ik kijk er al naar uit om mijn teamgenoten te ontmoeten en een uitstekende groep te vormen, om in zoveel mogelijk wedstrijden te kunnen strijden om de zege', besluit Gaviria in een persbericht. Eerder op de woensdag werd de komst van de 19-jarige Spanjaard Iván Romeo aangekondigd.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws