Moolman-Pasio liet zien dat Van Vleuten te verslaan was: 'Hele peloton was opgelucht' Wielrennen
Wielrennen

Moolman-Pasio liet zien dat Van Vleuten te verslaan was: 'Hele peloton was opgelucht'

Moolman-Pasio liet zien dat Van Vleuten te verslaan was: 'Hele peloton was opgelucht'

Ashleigh Moolman-Pasio won begin Oktober de Ronde van Romandië, de laatste WorldTour-koers bij de dames. Zij versloeg Annemiek van Vleuten in een duel bergop, iets wat ze zelf amper voor mogelijk hield. De Zuid-Afrikaanse put veel vertrouwen uit haar prestatie en wil laten zien dat dit geen toevalstreffer was.

Moolman-Pasio vertelt dat niet alleen zijzelf, maar veel andere rensters blij waren met haar overwinning. 'Er was bijna een gevoel van opluchting bij het grote deel van het vrouwenpeloton, 'godzijdank heeft iemand haar eindelijk verslagen'. Ik bleef tegen mezelf zeggen dat het mogelijk was, maar ik heb in de laatste jaren niet echt de kans gehad om mijn volle potentie te laten zien in een een-op-een strijd met Annemiek. Er was wat twijfel dat in mijn hoofd begon te kruipen. Ik zag renster na renster aan haar wiel hangen en dan langzaamaan lossen', aldus de renster van SD Worx aan Rouleur.

Voor Moolman-Pasio was de overwinning haar eerste op topniveau, iets wat haar veel vertrouwen geeft. 'De dag dat ik de koninginnenrit won waren er veel felicitaties van andere rensters die zeiden dat ze zo blij voor me waren omdat het mijn eerste overwinning is in de WorldTour en ook omdat ik Annemiek op zo'n dominante manier wist te verslaan. Het geeft mij veel vertrouwen richting volgend jaar, zeker in de winterpauze, dat ik haar kan verslaan en dat ik moet vasthouden aan dat vertrouwen. Ik zal volgend jaar ingaan met die herinnering om echt de strijd aan te gaan.'

'Ik heb mensen geïnspireerd'

Moolman-Pasio had de Tour de France Femmes als belangrijkste koers aangestipt, maar kon wegens een infectie geen indruk maken. 'De prestatie die ik neerzette in de Ronde van Romandië is wat ik in gedachten had voor de Tour de France Femmes. Ik moet eerlijk zijn, de Tour was een hele lastige, teleurstellende periode om terug van te komen. Ik zag mezelf op het podium staan in de Tour, en dat lukte niet. Maar ik realiseerde dat in het vrouwenwielrennen, de vrouwelijke fans, het niet altijd om winnen gaat. Het gaat om herkenbaarheid, het gaat om samen sterk staan. Ik heb niet bereikt wat ik wilde, maar ik heb mensen geïnspireerd. Ik ben nog steeds hun heldin.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws