Matxin bevestigt vertrek Gaviria bij UAE-Team Emirates: 'Zijn arbeidsethos is een vijf of een zes' Wielrennen
Wielrennen

Matxin bevestigt vertrek Gaviria bij UAE-Team Emirates: 'Zijn arbeidsethos is een vijf of een zes'

Matxin bevestigt vertrek Gaviria bij UAE-Team Emirates: 'Zijn arbeidsethos is een vijf of een zes'

Fernando Gaviria zal UAE-Team Emirates na dit seizoen verlaten. Dat bevestigt teammanager Joxean Fernández Matxin tegenover Velonews. De Colombiaan heeft volgens de Spaanse ploegleider niet de juiste professionele houding om nog voor de ploeg uit te komen.

'Hij zal niet doorgaan bij ons', vertelt Matxin. 'Het is niet perfect, maar naar mijn mening is Gaviria een twaalf van de tien. Hij is echt een super, supertalent. Wat mij betreft is hij een van de beste sprinters ter wereld. Het probleem is dat zijn arbeidsethos op een vijf of een zes ligt. Hij komt bij races opdagen als zijn niveau op een acht zit, terwijl anderen met een negen, tien, elf of twaalf aan de start staan, met super professionele training.' Gaviria won op 23-jarige leeftijd twee etappes in de Tour de France en mocht de gele trui aantrekken na zijn winst in de openingsrit. Ook won hij een jaar eerder vier ritten en de puntentrui in de Ronde van Italië.

Na de successen bij Quick-Step Floors maakte Gaviria de overstap naar de Emiratenploeg. In 2018 won hij nog een rit in de Giro, maar daarna bleef het droog voor de Colombiaan in de grote rondes. De afgelopen twee jaar won hij nog slechts twee ritten in de Ronde van Oman. Matxin ziet dat het mentale aspect van koersen nog werk nodig heeft bij Gaviria. 'Hij moet een verandering in mentaliteit hebben, een wisseling in motivatie om zijn niveau te stimuleren. Ik ken hem al goed van onze samenwerking bij Quick-Step en ik hielp mee met het opstellen van het contract bij UAE, maar zijn focus en motivatie om nieuwe doelen te bereiken moet anders.'

Gaviria mogelijk naar Movistar, Vine naar UAE?

Eerder gonsde de geruchten al rond over een mogelijke overstap naar Team Movistar voor de Colombiaanse sprinter. Door het bevestigde vertrek lijkt deze transfer nu een stap dichterbij te zijn. UAE Team Emirates is op haar beurt weer in verband gebracht met Jay Vine. De Australiër zou na zijn ijzersterke Vuelta op de radar zijn verschenen, maar daar wil Matxin niets over kwijt. 'Ik kan er niets over zeggen. Op dit moment is er geen communicatie met het team. Ik heb een lijst met renners voor het volgende trainingskamp en hij staat er op dit moment niet bij.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws